Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' σας πληροφορεί για την ανταποδοτική ανακύκλωση

Ο  « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

επικροτεί την ...

Ανταποδοτική ανακύκλωση: ανακτήθηκαν πάνω από 4,1 εκατ. συσκευασίες στα σχολεία


Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
“Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές”, που οργανώνονται από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”, σε 19 Δήμους όλης της χώρας και 2.224 σχολικές μονάδες, συνεχίζονται με εξαιρετική συμμετοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δράση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Α.Ε.του Προέδρου της Δημοκρατίας Κου Καρόλου Παπούλια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Οι Γιορτές περιλαμβάνουν “Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” για τα σχολικά τμήματα, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των αντίστοιχων Δήμων. Για τη συμμετοχή στους “Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”, οι μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους, ανακυκλώνουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στους αντίστοιχους δήμους.
Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ήδη, έως σήμερα, κατά τη διάρκεια των “Μεγάλων Γιορτών Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” έχουν ανακυκλωθεί 4.109.238 συσκευασίες.
Ειδικότερα, έως σήμερα, έχουν ανακτηθεί:
* 2.674.108 πλαστικές συσκευασίες ή 133.705,42 κιλά πλαστικού
* 917.314 αλουμινένιες συσκευασίες ή 13.759,71 κιλά αλουμινίου
* 149.385 λευκοσιδηρές συσκευασίες ή 8.216,18 κιλά λευκοσιδήρου
* 368.431 γυάλινες συσκευασίες ή 105.002,76 κιλά γυαλιού
Σημειώνεται, ότι με την ανακύκλωση των ανωτέρω συσκευασιών, κατά τη διάρκεια της των Μεγάλων Γιορτών, επιτεύχθηκαν τα ακόλουθα εξαιρετικά περιβαλλοντικά οφέλη:
* δεν θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα περισσότερα από 97.870 κιλά αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου
* δεν θα γίνει εξόρυξη σχεδόν 62.900 κιλών βωξίτη
* εξοικονομήθηκαν περισσότερα από 10.890 κιλά πετρελαίου
* εξοικονομήθηκε ηλεκτρική ενέργεια για να ακούσουμε ραδιόφωνο για σχεδόν 3.700.000 ώρες ή για να δούμε τηλεόραση για περισσότερες από 2.700.000 ώρες
Οι “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” συνεχίζονται, ενώ συνεχώς αυξάνει η συμμετοχή των μαθητών σε κάθε Δήμο, με στόχο τα σημαντικά έπαθλα που σε κάθε Δήμο, όλοι οι μαθητές από τα τρία (3) σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες, θα κερδίσουν μεγάλα δώρα όπως netbooks, ποδήλατα, i-pod και MP4 music player.

Για τους φίλους του
 « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ