Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''

                    18 Δεκέμβριος 2011

       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » 
  
          ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι   «ο εθελοντισμός είναι  το  νέκταρ της ζωής»  και το  πως  μπορεί να  είναι και… μεταδοτικός ( έτσι έλεγε ο Ιπποκράτης) ,  γι αυτό γεννήθηκε και έτσι θα συνεχίσει .
Η  σύλληψη του έγινε μέσα σε μέρες  απαξίωσης…   για τη ζωή  και του περιβάλλοντος , έγινε  μέσα στην έκπτωση των  ανθρώπινων  αξιών  . Η γέννηση του τον Δεκέμβρη του 2011 , είναι μια ακτίδα ελπίδας .
Όπως κάθε γέννηση έτσι και αυτή,   εκτός ελπίδα γεννά και πολλά ερωτηματικά . Γι αυτά θελήσαμε να σας ενημερώσουμε στην πρώτη μας εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε  στις 17/12/2011 με επιτυχία .
Εκεί σας απαντήσαμε σε εύλογες ερωτήσεις σας όπως :

Τι είναι αυτός ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  ;;

                                 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ -- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ
Είναι  ένας  ανεξάρτητος  εθελοντικός σύλλογος  ενεργών πολιτών που στόχο του  έχει να προάγει  την αξία της υγείας ,της παιδείας , της ασφάλειας , του περιβάλλοντος και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Που είναι η έδρα του ;;

         Έδρα του είναι όλη η Ελλάδα  αλλά κατοικεί στην Αργυρούπολη  και το Ελληνικό  και από εδώ ξεκινά…  Ήδη όμως επεξεργάζεται ένα δίκτυο σε  όλη την Ελλάδα  αρχίζοντας από το Καστελόριζο , την Αργυρούπολη Ρεθύμνου , την Αργυρούπολη του Κιλκίς , και πολλούς δήμους της νότιας Αθήνας .

Ποιοι τον ίδρυσαν ;;

        Μια ομάδα  ενεργών  εθελοντών  πολιτών  που  πιστεύει   ότι  μέσα από τις εμπειρίες τους , την επαγγελματική τους κατάρτιση , άλλα κυρίως  μέσα από δυναμική της ψυχική τους   μπορούν  να  προσφέρουν   ένα πέταλο ελπίδας στο  λουλούδι της συνοχής , του εθελοντισμού και της προσφοράς …

Ποιος  είναι ο σκοπός και  το έργο του ;;

Το έργο  του περικλείεται σε 4 λέξεις   ΠΑΡΑΤΗΡΩ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ - ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ  –ΠΡΟΣΦΕΡΩ           ΕΙΝΑΙ  Να δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας   στον πολίτη, από τις προσφερόμενες σε αυτόν υπηρεσίες , την καθημερινότητα του   και το περιβάλλον,  όπως  σε σχολεία , αθλητικούς χώρους, χώρους 3ης ηλικίας , μετακινήσεις  πολιτών  ,  ατμοσφαιρικό περιβάλλον και ακτινοβολίες ,  φυσικό περιβάλλον   (βουνό , πάρκα, παραλία  ),  προτείνοντας  ουσιαστικές λύσεις και προσφέροντας  εθελοντικά  άνθρωπο-υλικοτεχνικό  έργο  . 
       Να ενημερώνει , να επισημαίνει και να καταγράφει την παραβίαση των νόμων και των δικαιωμάτων του ανθρώπου,  ιδιαίτερα  των παιδιών και της τρίτης ηλικίας       
    Να προτείνει , να επικουρεί  και να συμμετέχει εθελοντικά σε λύσεις που προασπίζουν, τον άνθρωπο  και το περιβάλλον .
    Να επιμορφώνει πολίτες και ιδιαίτερα παιδιά  σχετικά με την ανάγκη της προάσπισης του περιβάλλοντος, της ποιότητας της ζωής τους και  των δικαιωμάτων τους,  αναδεικνύοντας τους την αξία της προσφοράς και του υγιούς εθελοντισμού .
    Να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα που χρήζουν βοήθειας με κάθε τρόπο.
    Να προσφέρει υλικοτεχνική υποδομή, αγαθά και προσωπική υποστήριξη  εν γένει , σύμφωνα πάντα  με τις δυνάμεις του και με το ότι ορίζει το καταστατικό του  και το εθελοντικό του έργο.
Ποιοι  δηλαδή είναι  οι στόχοι  του;;   
Οι στόχοι του   είναι  :
---- Να προσπαθήσει να  μυήσει  τον σύγχρονο άνθρωπο  στον υγιή  εθελοντισμό και την προσφορά  .
---- Να ενημερώνει  και να στηρίζει  τους πολίτες για τα δικαιώματα τους  . 
---- Να  αναβαθμίζει  την ποιότητα της καθημερινότητας όλων των πολιτών .
---- Να δημοσιοποιεί παραλήψεις που απαξιώνουν και καταστρέφουν  τη ζωή , τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
---- Να αναδεικνύει   συνεχώς   ανθρώπινες αξίες ,   αλληλεγγύη, σεβασμό,  αξιοπρέπεια
---- Να προσφέρει  με όλες του τις δυνάμεις σε ότι αναβαθμίζει άνθρωπο και περιβάλλον,  σε ότι προασπίζει τη ζωή
Πολλά δεν είναι αυτά; πως θα τα καταφέρει με όλα ;;
         Η ομαδικότητα και η θέληση  μπορεί να καταφέρει αρκετά . Εμείς στον « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » θα είμαστε ικανοποιημένοι έστω κι αν μυήσουμε ένα νέο στον εθελοντισμό, αν ευαισθητοποιήσουμε έστω και ένα δημόσιο φορέα σε κάποια προσπάθεια μας, αν δραστηριοποιήσουμε  έστω κι έναν συνάνθρωπο μας , αν μπορέσουμε να σηκώσουμε έστω και μια ασπίδα προστασίας για να διαφυλάξουμε  κάποια από τις αξίες μας .

Είναι ιδιοκτησία κάποιου ,;;   
 Ο εθελοντισμός  δεν  ανήκει σε κανέναν,  ‘’ η  προσφορά καλλίτερα να μένει ανώνυμη  και να είναι συνεχής και  συλλογική για να έχει αξία …’’  έλεγε ο Γκάντι   « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » δεν έχει ιδιοκτήτες  και δεν ανήκει σε έναν ή κάποιους ,  ανήκει σε  όσους τον πιστέψουν και τον στηρίζουν , ανήκει  σε όλο τον κόσμο.

Η κινητήρια δύναμη όλων είναι τα χρήματα . Πως ο  « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  σκοπεύει να κάνει πράξη τους στόχους του ;;
       Σαφέστατα  το χρήμα  είναι μια κινητήρια δύναμη δημιουργίας  , όμως εκείνη η δύναμη που μπορεί να σε οδηγήσει στην προάσπιση των αξιών μας  είναι η δύναμη της ψυχής , αυτή μένει πάντα ανεξίτηλη .
     Πάντως η προσφερόμενη υλη ή το έργο που μπορεί να φτάνει από τον απλό ή επώνυμο συνάνθρωπο  μας στον    « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » δεν μπορεί να συσσωρεύεται ,  να σπαταλάτε ή να φυγαδεύεται    αλλά θα διατίθεται άμεσα και  με απόλυτη διαφάνεια  .

  Ο  « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  Ανήκει  κάπου πολιτικά  -  παραταξιακά  ή  έχει πίσω του ισχυρούς  οικονομικούς  παράγοντες  που τον υποκινούν  ;;
     Ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »   δεν ανήκει και δεν έχει εναγκαλισμούς με κανένα ισχυρό παράγοντα πολιτικό ή οικονομικό και βρίσκεται μακριά από οποιεσδήποτε διαπλοκές,  αυτό  φρόντισε  να το διασφαλίσει  και μέσα από ένα αυστηρότατο καταστατικό .  Εδώ άτομα  με πολιτικές και οικονομικές  σκοπιμότητες δεν έχουν θέση .
     Ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » προτιμά να έχει μικρότερο εθελοντικό έργο (και σύμφωνα με τις δικές του δυνάμεις ) αλλά  καθαρό  και αδέσμευτο.
   Σαφέστατα από την άλλη θα είναι δίπλα  σε ότι θετικό και εθελοντικό προσφέρουν οι αρμόδιοι φορείς τις πολιτείας ή και άλλοι...
Μήπως μέσω  του  « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  κάποια μέλη του θέλουν να αναρριχηθούν… πολιτικά;
       Και αυτό το έχει προβλέψει στο καταστατικό του  ,  αν κάποιο μέλος  του ακόμα και  ιδρυτικό   θελήσει να εμπλακεί σε πολιτικές διεργασίες αυτόματα διαγράφεται  από την  διοίκηση του συλλόγου και δεν έχει δικαίωμα  επανεκλογής του  στο Δ/Σ του, δεν μπορεί επίσης να ηγείται  των επιτροπών του και  οποιουδήποτε έργου του, το όνομα του δε , δεν θα αναφέρετε πουθενά.
Το κοινωνικό έργο ανήκει στην πολιτεία , εσείς θέλετε, να την αντικαταστήσετε  στο έργο της;;  
    Ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  πιστεύει ότι πολιτεία έχει  κανόνες και τρόπους  για να κάνει πράξη  το κοινωνικό της έργο ,  πιστεύουμε  όμως πως μέρος της  πολιτείας  είμαστε  όλοι μας,  αυτό μην βιαστείτε  να πείτε  πως είναι πολιτική , εμείς στον   « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » το λέμε ανθρώπινη ανάγκη για εθελοντική προσφορά,  υποστήριξη και προάσπιση
     Επ ουδενί  δεν θέλει να αντικαταστήσει αυτήν και τις υπηρεσίες της  , απλά  θέλει  να προχωρήσει  δίπλα της με  όποιες δυνάμεις έχει  και με κοινό στόχο  την αναβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος.

Έχει κάνει κάτι μέχρι σήμερα ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »;;

         Ήδη   ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  έχει κάνει   μερικά μικρά εθελοντικά βήματα όπως ,
---- έδωσε   μικρή  ενίσχυση σε σχολείο της πόλης μας για περιβαντολογικό  πρόγραμμα ,
---- έκανε   μικρής έκτασης  αντικατάσταση  επικίνδυνων  υαλοπινάκων με ασφαλείας σε σχολείο της περιοχής μας  ,
---- κάνει   εδώ και μερικούς  μήνες  συνεχείς μετρήσεις  ακτινοβολιών με ειδικούς και ειδικό   εξοπλισμό  γύρο από σχολεία και άλλους ευαίσθητους χώρους
-----κάνει συνεχείς  ενημερώσεις και παρεμβάσεις  στους υπεύθυνους φορείς προτείνοντας λύσεις, για θέματα  ασφάλειας των μαθητών  μέσα και έξω από  το σχολείο , όπως για την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων πχ  υαλοπίνακες, προαύλιος  χώρος , χώροι  άθλησης,  ληστείες μαθητών κα .
         Στις 18/12   επισκέπτεται το Λυρειο Παιδικό ίδρυμα   στο Μάτι Αττικής  και στις 22/12 το γηροκομείο του Αγ θεράποντα στου Ζωγράφου προσφέροντας  λιγοστά προϊόντα ανάγκης και  πολύ αγάπη .
         ΑΜΕΣΑ  περιμένουμε απάντηση από τη  δημοτική αρχή της πόλης, αλλά  και από  άλλους δήμους στην
 πρόταση του « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  , να υιοθετήσει μαζί με νέους , μαθητές ,σχολεία και  άλλους   φορείς   σημεία περιβάλλοντος ,  με κίνητρο  συμμετοχής για τους μαθητές και τα σχολεία. 
         Οργανώνουμε  για τον  Μάρτιο  την  πρώτη  ημερίδα του « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  για την ασφάλεια και την πρόληψη σε μαθητές και  εφήβους , μαζί με αιμοδοσία,  προσπαθώντας μαζί με  τον αθλητικό σωματείο judo  DANRO  Αργυρούπολης , να οργανώσουμε   μια κοινωνική τράπεζα αίματος.
           Οργανώνουμε για τους  επόμενους   μήνες  ,   ημερίδες  με ειδικούς , για την ασφάλεια και την στήριξη της τρίτης ηλικίας και  ενημέρωση των εφήβων και των νέων με θέμα  ‘’ ανούσιες ουσίες που σκοτώνουν ‘’ .
           Θέλουμε να   προασπίσουμε  και την  ελληνική γλώσσα, έτσι σκεπτόμαστε νωρίς  την άνοιξη  να   οργανώσουμε μια ανοικτή νεανική εκδήλωση   για να   πληροφορήσουμε τους νέους μας  ότι τα   γκριγκλις  απαξιώνουν την αξία της Ελληνικής γλώσσας, που είναι  ότι καθαρά  ελληνικό μας έχει απομείνει .
           Και βεβαία ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » συμμετέχει σε όποια  εθελοντική προσφορά ή προσπάθεια  του ζητηθεί,  αρχίζοντας από  αυτή της δημοτικής τράπεζας τροφίμων κ.α.
         
  Καλά  όλα αυτά… χωρίς κάποιο προσωπικά οφέλη ;;
            Στον « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  δεν θέλουμε ούτε να ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ  ΧΡΗΜΑΤΑ ,  ούτε  ΨΗΦΟΥΣ 
Για μας είναι αρκετή η  ψυχική μας ευεξία .  Είναι να αφήσουμε μια κληρονομιά αξιών στους μετά από μας…. και όχι  μόνο  φθαρτές αξίες  από  υλικά αγαθά και  επίπλαστους  τίτλους που μας οδήγησαν στην απαξίωση των πάντων θεοποιώντας εξουσία και χρήμα .
Είναι να βρούμε τις χαμένες μας αξίες .
      Η  προσφορά και ο υγιής εθελοντισμός  δεν  έχει υλικά οφέλη και πολλοί  δυσκολεύονται  να τον πιστέψουν και να τον στηρίξουν  , κάποιοι άλλοι τον χρησιμοποιούν   σαν δούρειο ίππο για τα σχέδια τους  σκοτώνοντας τον...  βέβαια  στη ζωή ο καθένας  διαλέγει μόνος του  το δρόμο  που θα ακολουθήσει και αυτός φαίνεται αργά ή γρήγορα  

Μέλη μπορούν να εγγράφονται  & πως ;;

      Εμάς εδώ δεν μας ενδιαφέρει η ποσότητα αλλά η ποιότητα . Έτσι  Μέλη μας και  φίλοι  μπορούν να εγγράφονται  όσων  οι αξίες  και οι στόχοι τους είναι κοινές με αυτές που θέλει να αναδείξει και να υπηρετήσει ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » και συμφωνούν  απολύτως με το καταστατικό του 
 
 
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  Ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »
   ΘΕΛΕΙ  ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ -- ΟΤΙ ΘΑ  ΔΡΟΣΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ  ΣΤΑΓΟΝΕΣ  ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ  &  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ  ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ …
Είναι δε χαρούμενος  που πολύ σύντομα  έχει μιμητές  και να τον ακολουθούν και άλλες εθελοντικές κινήσεις στην πόλη  εμείς θα τους δώσουμε το χέρι  για να προχωρήσουμε μαζί  σε κοινούς εθελοντικούς στόχους  και  αξίες  αρκεί το χέρι που θα απλώσουν  να είναι  καθαρό … .
      ΤΕΛΟΣ ΘΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ  ΟΣΟΥΣ  ΗΤΑΝ  ΜΑΖΙ ΜΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΑΣ   ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ   Καρδαμάκη  Ανδ. (ένωση γονέων Αργ/λης ) – Σταματάκη Δημ (πρόεδρο κρητών Ελληνικού ) –  ΧΡ.ΚΟΡΤΖΙΔΗ (δήμαρχο αργ/λης –Ελληνικου )  –ΜΑΡΑΓΚΟ ΓΙΑΝ ( αντ/ρχος κοινωνικής αλληλεγγύης —ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΠΑΝ ( αντ/ρχος  αργ/λης- ελληνικού ) —ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗ ΧΑΡΗ (       )και όσους  δημοτικούς συμβούλους  πρώην και νυν της πόλης ήταν κοντά  μας  & την καραμελοποιία  ΛΑΒΔΑ

ΕΠ ‘ ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η   ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ  ΝΑ  ΣΑΣ ΔΕΙΝΕΙ 
ΔΥΝΑΜΗ  ΓΝΩΣΗΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ  ΤΟΥΣ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΙΠΠΟΥΣ
 ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ … &
ΥΓΕΙΑ  ΜΕ  ΔΙΑΘΕΣΗ   ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ   ΓΙΑ ΤΟ  ΔΥΣΚΟΛΟ  2012

             Για τον « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » 
               τα ιδρυτικά του μέλη  
  Ο πρόεδρος του                                                    ο γραμματέας του
Λιάτσος  Γιώργος                                                     Ζώης Στέφανος
  
Σημ: proaspizw.blogspot.com   
tel 6972599361
                                                                                                                                             

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ