Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ο ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''... σας ενημερώνει για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

« ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

σας ενημερώνει για το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

..από  9 Ιανουαρίου του 2012,  θα είναι απαραίτητο έγγραφο και για την ενοικίαση κτηρίου, είτε πρόκειται για κατοικία είτε για επαγγελματική στέγη. Θα ισχύει μόνο για  νέα συμβολαία και όχι για ενδεχόμενες ανανεώσεις  συμβολαίων ( είναι όμως απαραίτητο για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ οίκον).

Σκοπός αυτού του πιστοποιήτικου είναι :
... να αποτελέσει ένα  εργαλείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην αγορά των ακινήτων και να καταγράψει την ενεργειακή κατάσταση του  κτιρίου εξοικονομώντας μακροπρόθεσμα ενέργεια.
Επίσης αποσκοπούν στην ενημέρωση του ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή για την κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου που χρησιμοποιούν, ενώ προτείνουβν λύσεις για να αναβαθμίσουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου
Η υποχρέωση έκδοσης του θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα ενεργειακά πιστοποιητικά εκδίδονται από τους ενεργειακούς επιθεωρητές, οι οποίοι  κατατάσσουν τα κτίρια σε βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης, όπως αυτόν  που ισχύει  για τις ηλεκτρικές συσκευές.

Το κόστος
 ... έκδοσης τους διαμορφώνεται για όλη την πολυκατοικίας σε 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο κόστος 200 ευρώ, ενώ για διαμερίσματα 2 ευρώ / τ.μ., με ελάχιστο κόστος τα 150 ευρώ.
 Για μονοκατοικίες 1,5 ευρώ / τ.μ., με ελάχιστο κόστος 200 ευρώ και για άλλες χρήσεις (εκτός κατοικίας) οι αμοιβές είναι 2,5 ευρώ/ τ.μ. για επιφάνεια έως 1000 τ.μ. (ελάχιστο κόστος 300 ευρώ) και 1,5 ευρώ / τ.μ. για τα επιπλέον τετραγωνικά.

Για τους φίλους του
 « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ