Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''... τη γή που προσφέρει ζωή ...

Ο « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

μαζί  σας ... μαθαίνει κι αυτός  να καλλιεργεί την ιδέα της ζωής και της προσφοράς μέσα απο τη γή ...

Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ '' ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ''  και ''ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ''  έδωσαν το έναυσμα    ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ να δημιουργηθεί  ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΚΑΙ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ  ΧΡ.ΚΟΡΤΖΙΔΗ  ενας εθελοντικός κοινωνικός βιολογικός αγρός . 

Η καλλιέργεια του  ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ  ΜΟΙΡΆΖΟΝΤΑΙ  ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ -- ΥΠΑΡΧΕΙ δε Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΊΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΈΤΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ  ΣΕ ΈΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΔΗΜΌΤΕΣ ΜΑΣ

Αφορμη της παρουσίαση του απο τον  « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »   ηταν η παρουσία μας στην δεύτερη καλλιεργητική του περίοδο 

Εμείς του ευχόμαστε καλη και μεγαλη παραγωγή για να χορτάσει όσους ποιο πολλής γίνεται ,και στους εθελοντές καλλιεργητές  του θα πουμε μια ρήση του παπαδιαμαντη
 ''  ευλογημένα να ειναι τα χερια που δίνουν ζωή στη γη,  για να την προσφέρουν σε αυτους που δεν την έχουν ...''
 Με αυτή τη ρήση  θα καλέσουμε όλοι μαζί να  βοηθήσουμε και να στηρίξουμε όπως μπορούμε και αυτη την εθελοντική προσπάθεια  ετσι που να γινει παράδειγμα προς μίμηση 

και μην ΞΕΧΝΑΤΕ οτι  ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΣ & η ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ειναι το ΝΕΚΤΑΡ της ΖΩΗΣ

ΣΑς παραθέτουμε τελευταίο αρθρο και εικονες απο το blog τους -----agroselliniko.blogspot.com

Κλείνει η χειμερινή περίοδος. Ξεκινά η προετοιμασία για το καλοκαίρι


Νέα φύτευση πραγματοποιήθηκε στον αυτοδιαχειριζόμενο αγρό του Ελληνικού το Σάββατο 14 Ιανουαρίου. Οι "αγρότες" που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνέχισαν να φυτεύουν επεκτείνοντας τον αγρό. Η σπορά περιελάμβανε σπόρους σπανακιού και κουκιά.

Ακολούθησε πικ-νικ στην πέργκολα του πολιτιστικού κέντρου Ελληνικού με σπιτικές πίτες και άλλα καλούδια συνοδεία τσίπουρου και κρασιού. Η ρόκα και τα μαρούλια προήλθαν από τον αγρό. 
Με χαρά υποδεχθήκαμε και νέα μέλη στην παρέα μας, που δήλωσαν πρόθυμα να βοηθήσουν στην επέκταση των καλλιεργειών. 
Η δραστηριότητα συνεχίστηκε με σκάλισμα, ξεβοτάνισμα και "τάισμα" των φυτών με κοπριά.
Στον αγρό φιλοξενήθηκε  συνεργείο της Ελβετικής τηλεόρασης και η επικεφαλής Ελληνίδα δημοσιογράφος. Το συνεργείο ξεναγήθηκε στο χώρο και δοκίμασε τα λαχανικά μας.





Κόψαμε και τη βασιλόπιτα μας (που τελικά βγήκε... καρυδόπιτα) με το φλουρί να πέφτει σε όλους τους παρευρισκόμενους, μιας και δεν υπήρχε. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. Σε περίπτωση εξασφάλισης φρέζας θα συνεχίσουμε τις εργασίες και θα ακολουθήσει συνέλευση. 
Η συνέλευση θα αφορά τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και την προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο. Η σεζόν για το καλοκαίρι ξεκινά μέσα στο Φλεβάρη με τη δημιουργία σπορείου.

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ