Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''... την επιστήμη ΄που πολεμά το ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Ο  « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » 
σας ενημερώνει για την νέα προσπάθεια θεραπείας  του Αλτσχάιμερ


Πιο κοντά στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ φαίνεται πως βρίσκονται οι επιστήμονες καθώς με ένα αντικαρκινικό φάρμακο οι ειδικοί κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες ποντικών.
Ένα αντικαρκινικό φάρμακο αποκατέστησε σε χρόνο ρεκόρ τις φυσιολογικές εγκεφαλικές λειτουργίες σε ποντίκια που έπασχαν από μια νόσο αντίστοιχη με το Αλτσχάιμερ στους ανθρώπους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στη θεραπεία της ανίατης και θανατηφόρας ασθένειας, υποστηρίζεται σε μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το φάρμακο αυτό, η βεξαροτένη, όχι μόνο εξαφάνισε σχεδόν το 75% των πλακών της βήτα-αμυλοείδης --μιας πρωτεΐνης η συσσώρευση της οποίας είναι ένα από τα κυριότερα παθολογικά χαρακτηριστικά του Αλτσχάιμερ--αλλά αντέστρεψε και τα συμπτώματα της ασθένειας, όπως είναι η απώλεια μνήμης.
Μέσα σε 72 ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησε η χορήγηση της βεξαροτένης, τα ποντίκια άρχισαν να συμπεριφέρονται φυσιολογικά, εξηγούν οι ερευνητές. Τα ποντίκια αυτά ήταν γενετικά τροποποιημένα ώστε να αναπτύσουν μια μορφή του Αλτσχάιμερ.
Τα ζώα ξαναβρήκαν τη μνήμη τους και την όσφρησή τους, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Ντάνιελ Γουέσον, καθηγητής νευροεπιστημών στη σχολή ιατρικής Κέις Γουέστερν στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Ο Γουέσον είναι ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Science.
Σύμφωνα με τον Γουέσον, η απώλεια της όσφρησης είναι συχνά η πρώτη ένδειξη της ασθένειας του Αλτσχάιμερ στους ανθρώπους.
Η ανακάλυψη αυτή "δεν έχει προηγούμενο", είπε η Πέιτζ Κράμερ, που συμμετείχε επίσης στην έρευνα. "Μέχρι τώρα η καλύτερη θεραπεία που χρησιμοποιούσαμε στα ποντίκια στο εργαστήριο χρειαζόταν πολλούς μήνες για να εξαλείψει τις πλάκες της βήτα-αμυλοείδης", πρόσθεσε.
"Το φάρμακο αυτό είναι αποτελεσματικό στα ποντίκια και ο επόμενος στόχος μας είναι να βεβαιωθούμε ότι δρα με τον ίδιο τρόπο και στους ανθρώπους", σημείωσε ο Δρ. Γκάρι Λάντρεθ, επίσης καθηγητής νευροεπιστημών του Κέις Γουέστερν. "Βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα στάδια της προσπάθειάς μας να μετατρέψουμε αυτήν την ανακάλυψη σε θεραπεία", σημείωσε.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=121286&catid=5

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ