Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΤΟ AIDS ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ & ΤΟ ... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ...ΝΟΥ ΣΑΣ !!!

Οι πιθανότητες μετάδοσης του AIDS

Με αφορμή τον εντοπισμό οροθετικών ιερόδουλων στην Αθήνα, στη διάρκεια των συνεχιζόμενων ελέγχων του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρουσιάζουμε τις πιθανότητες μόλυνσης από διάφορες επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως το σεξ χωρίς προφυλακτικό, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Τα κρούσματα του ιού HIV παρουσίασαν εκρηκτική αύξηση (60%) στην Ελλάδα το 2013, χρονιά κατά την οποία καταγράφηκαν 1054 νέα κρούσματα. Ο τρόπος μετάδοσης του aids είναι μέσω της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλακτικό, μέσω της κοινής χρήσης συρίγγων ή άλλων αιχμηρών αντικειμένων, καθώς και από τις οροθετικές μητέρες στα νεογνά.
Δεν μεταδίδεται με τη χειραψία, την αγκαλιά, το φιλί, το σάλιο γενικά (αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να υπάρχει μετάδοση με το σάλιο), τα κουνούπια, τις οικιακές συσκευές, τα δάκρυα, τον ιδρώτα, τον αέρα ή το νερό.
Σύμφωνα με όλες τις μελέτες  και τα Αμερικανικά CDC ο ιός μεταδίδεται κατά τη σεξουαλική επαφή ακόμα και χωρίς εκσπερμάτιση, αφού υπάρχει και στο προσπερματικά και τα κολπικά υγρά.
Τα τραύματα, οι φλεγμονές και η συνύπαρξη άλλων σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης.
 Ορισμένες μελέτες δείχνουν για παράδειγμα ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μικρότερος στους άνδρες που έχουν υποβληθεί σε περιτομή, ενώ άλλες έρευνες δεν επιβεβαιώνουν αυτό το εύρημα.
Σύμφωνα με το δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νέες λοιμώξεις καταμετρούνται   μια γυναίκα οροθετική  έναντι  7 ανδρών,  πράγμα που για μια σειρά από λόγους (κυρίως μη ενημέρωσης, προφύλαξης  & αδιαφορίας ) καθιστά τους άνδρες πολύ πιο ευάλωτους 
Όπως συμβαίνει συνήθως, το μεγαλύτερο ποσοστό (35,6%) αφορούσε άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες.
Ωστόσο τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνουν να αλλάζουν, καθώς τα νέα κρούσματα σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών υπερδεκαπλασιάστηκαν και  αντιστοιχούν   στο 25,3% του συνόλου των νέων λοιμώξεων.
Πολλές από τις οροθετικές ιερόδουλες που συνελήφθησαν, εξάλλου, είναι και χρήστες ναρκωτικών.
Μέχρι τον Μάιο του 2014, ο συνολικός αριθμός των οροθετικών στην Ελλάδα που έχουν επίσημα καταγραφεί υπερβαίνει τα  12500 κρούσματα με μια τάση αυξητική τους καλοκαιρινούς μήνες 
Το αιματολογικό τεστ για τον HIV προσφέρεται δωρεάν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων, καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομόνοιας και Βάθη.
Περισσότερες πληροφορίες προσφέρουν οι τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΕΛΠΝΟ:
  • Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
  • Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054
  • Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339
  • ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ