Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Η ΕΥΤΥΧΙΑ !!! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ GPS . ... BHMATA ΖΩΗΣ ΘΈΛΕΙ !!!

Το κυνήγι της ευτυχίας …σε 5 βήματα
Πηγή: iatronet.gr
Μερικές φορές είναι ευκολότερο να μιλήσει κάποιος για το κυνήγι της ευτυχίας παρά να το πραγματοποιήσει.


Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι η ευτυχία σε μεγάλο ποσοστό καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες, την υγεία και άλλες αιτίες που σε μεγάλο βαθμό είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι στην πραγματικότητα μπορούν να ελέγξουν την ευτυχία τους και να την αυξήσουν μέσω ορισμένων πρακτικών.
Η ψυχολόγος Sonja Lyubomirsky, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που έλαβε μέρος στο Συνέδριο της Αμερικανικής ‘Ενωσης
για την πρόοδο της επιστήμης, αναρωτιέται αν είναι δυνατόν να γίνουμε περισσότερο ευτυχισμένοι. Παρά το εύρημα ότι η ευτυχία είναι σε κάποιο βαθμό γενετικά καθορισμένη και παρά το ότι οι καταστάσεις έχουν μικρότερη επίδραση στην ευτυχία από αυτή που νομίζουμε, θεωρεί ότι μεγάλο ποσοστό ευτυχίας βρίσκεται στη δύναμή μας να την αλλάξουμε. Πέρσι ανασκόπησε 51 έρευνες, που εξέτασαν προσπάθειες για αύξηση της ευτυχίας μέσω διαφόρων ειδών θετικής σκέψης και ανακάλυψε ότι οι πρακτικές αυτές μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ευεξία. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Journal of Clinical Psychology.’
Ακολουθούν 5 παράγοντες που η έρευνα έχει δείξει ότι μπορούν να βελτιώσουν την ευτυχία:
Να είστε ευγνώμονες
Ζητήθηκε από ορισμένους συμμετέχοντες στην έρευνα να γράψουν γράμματα ευγνωμοσύνης σε ανθρώπους που τους βοήθησαν με κάποιο τρόπο. Η έρευνα αποκάλυψε ότι αυτοί οι άνθρωποι ανέφεραν αύξηση διάρκειας της ευτυχίας –εβδομάδες ή και μήνες-μετά την υιοθέτηση της συνήθειας. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι δεν είναι αναγκαία η αποστολή του γράμματος. Ακόμα και όταν οι άνθρωποι έγραψαν γράμματα αλλά δεν τα παρέδωσαν ποτέ στον παραλήπτη εξακολουθούσαν να αναφέρουν ότι αισθάνονταν καλύτερα μετά από αυτό.
Να είστε αισιόδοξοι
Άλλη πρακτική που φαίνεται πως βοηθά είναι η αισιοδοξία. Ζητήθηκε από εθελοντές να οραματιστούν ένα ιδανικό μέλλον-για παράδειγμα η ζωή με υποστηρικτικό σύντροφο ή η ανεύρεση μιας εργασίας που ευχαριστεί-και να περιγράψουν την εικόνα σε ένα ημερολόγιο. Αφού το έκαναν για ορισμένες εβδομάδες, οι άνθρωποι αυτοί επίσης ανέφεραν αυξημένα αισθήματα ευεξίας.
Μετρήστε τα καλά που έχετε στη ζωή σας
Άνθρωποι που καταγράφουν τρία καλά πράγματα που τους συνέβησαν κάθε εβδομάδα εμφανίζουν σημαντική αύξηση της ευτυχίας τους, σύμφωνα με έρευνες. Φαίνεται πως η πράξη της εστίασης στα θετικά βοηθά τους ανθρώπους να θυμούνται τους λόγους που πρέπει να είναι ευτυχισμένοι.
Χρησιμοποιείτε τις δυνατότητές σας
Σε άλλη έρευνα ζητήθηκε από ανθρώπους να εντοπίσουν τα ισχυρότερα σημεία τους και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν με νέους τρόπους. Για παράδειγμα, κάποιος που θεωρεί ότι έχει καλή αίσθηση του χιούμορ να προσπαθήσει να πει ανέκδοτα σε επαγγελματικές συσκέψεις για να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα ή να ευχαριστήσει λυπημένους φίλους. Αυτή η συνήθεια επίσης φαίνεται να αυξάνει την ευτυχία.
Κάντε καλές πράξεις
Φαίνεται πως με τη βοήθεια που δίνουμε στους άλλους και το περιβάλλον βοηθάμε και τον εαυτό μας. Άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο ή χρήματα σε αγαθοεργίες ή που αλτρουιστικά βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη και προστατεύουν το περιβάλλον, αναφέρουν βελτίωση της ευτυχίας τους.
Επιμέλεια: Εύη Ψωμιάδου

Πηγές: ‘Journal of Clinical Psychology.’

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ