Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''σας ενημερώνει πότε και πως ορίζονται τα οχήματα εγκατελειμένα

Ο  « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »
σας ενημερώνει για το τι ισχύει με τα ...

Εγκαταλειμμένα οχήματα
ΚΥA υπ’ αριθμ. 1002901/67/Τ&Ε.Φ. της 14/24.1.2002 (ΦΕΚ 57, τΑ’),
Διαδικασία και προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ως στερεών αποβλήτων των εγκαταλειμμένων οχημάτων( 1).
(1 Εκδόθηκε βάσει των διατάξεων του άρθρ. 7 του Ν. 1650/1986, του Ν. 251/1976, του άρθρ. 18*7 του Ν. 1481/1984 και του Π.Δ. 410/1995).
Εγκαταλειμμένα οχήματα
Άρθρο 1—
1. Μέσα μεταφοράς και μηχανήματα που δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας ή τμήματά τους χαρακτηρίζονται ως εγκαταλειμμένα εφόσον:
α. Αφήνονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους, στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 10 ημέρες.
β. Αφήνονται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους για χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο από 20 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.
γ. Αφήνονται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς Προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του.
δ. Αποτελούν γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική Περιουσία, Ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκονται δεν δύναται να ανταποκριθούν στον σκοπό για τον οποίο προορίζονται.
2. Ο εντοπισμός των οχημάτων αυτών γίνεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου ή της Κοινότητας, από την οποία επικολλάται σε εμφανές σημείο Του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλειμμένο.
Εάν, μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση αυτού του ειδικού αυτοκόλλητου, το όχημα δεν αποσυρθεί από τον κάτοχό του, το όχημα αυτό θεωρείται πλέον ως στερεό (δημοτικό) απόβλητο και περιέρχεται στην κυριότητα του οικείου Δήμου ή Κοινότητας.
3. Σε περίπτωση που τα εν λόγω οχήματα φέρουν κρατικές πινακίδες, οι κατά τόπους αρμόδιοι Ο.ΤΑ. υποχρεούνται να αναζητήσουν, εντός Ι5νθημέρου από την επικόλληση του ειδικού σήματος (αυτοκόλλητου), μέσω του Αρχείου του Υπουργείου
Μεταφορών, τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών τους, καθώς και να ενημερώσουν περαιτέρω τόσο τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για είσπραξη τυχόν οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας, όσο και των Υπηρεσιών Ασφάλειας για διενέργεια έρευνας προς διακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη.
Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας υποχρεούνται να ενημερώσουν σχετικά για τα αποτελέσματα των ερευνών τους, τους οικείους Ο.Τ.Α. και τον Ο.Δ.Δ.Υ., το ταχύτερο δυνατό και πάντως πριν από την εκποίηση του οχήματος.

4. ‘Όταν το εγκαταλειμμένο όχημα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου ή της Κοινότητας, ως στερεό απόβλητο, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, ο εν λόγω Δήμος ή η Κοινότητα υποχρεούται να ενεργήσει για την απομάκρυνση και την παράδοση του οχήματος στον Ο.Δ.Δ.Υ., όπου και φυλάσσεται για 1μήνα. Μέσα στο διάστημα αυτό υπάρχει αναρτημένη, σε ειδική πινακίδα του δημοτικού ή κοινοτικού καταστήματος, φωτογραφία του εν λόγω οχήματος.
Εάν μέσα στο μήνα το όχημα αναζητηθεί από τον κάτοχό του παραδίδεται σ’αυτόν, εφόσον Προηγουμένως καταβληθεί από αυτόν στον Δήμο ή την Κοινότητα η δαπάνη απομάκρυνσης και φύλαξης που καθορίζεται κάθε φορά με απόφαση του δημοτικού ή
Κοινοτικού συμβουλίου.
Εάν ο μήνας παρέλθει άπρακτος, ο Ο.Δ.Δ.Υ. προβαίνει στην εκποίηση ή την καταστροφή ή και την καθ’οιονδήποτε τρόπο διάθεση του οχήματος.
Σε περίπτωση που ο Ο.Δ.Δ.Υ. δηλώσει εγγράφως ότι αντικειμενικά δεν έχει τη δυνατότητα να μετάσχει στην ως άνω διαδικασία ο Δήμος ή η Κοινότητα μπορεί να εκποιήσει το εγκαταλειμμένο όχημα, ως κινητό πράγμα που έχει υπαχθεί στην κατηγορία των στερεών (δημοτικών) αποβλήτων.
5. Οι υπόχρεοι φορείς, οι όροι και οι διαδικασίες διαχείρισης των εγκαταλειμμένων παλαιών οχημάτων ως δημοτικών αποβλήτων διέπονται από τις σχετικές διατάξεις της παρούσας απόφασης.
6. Με την επιφύλαξη των άρθρων 146 και 197-201 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου Ν.Δ.187/1973 (ΦΕΚ 26 Α) πλοία, πλοιάρια και πλωτά γενικά ναυπηγήματα, καθώς και τμήματά τους που έχουν εγκαταλειφθεί θεωρούνται στερεά απόβλητα και
υπόκεινται στις ρυθμίσεις του άρθρου αυτού είτε βρίσκονται στην ξηρά, είτε στη θάλασσα.
7. Λεπτομερέστερες ρυθμίσεις που ανάγονται σε Θέματα εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος άρθρου είναι δυνατόν να αναφέρονται στον κανονισμό καθαριότητας του οικείου Δήμου ή Κοινότητας ή σε απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού
Συμβουλίου ή σε απόφαση των διοικητικών Συμβουλίων των Λιμενικών Οργανισμών ή των οικείων Λιμενικών Επιτροπών.
...
Η παράγραφος 1 αναφέρεται σε οχήματα που δεν έχουν πινακίδες και καθορίζει το πότε χαρακτηρίζονται ως εγκαταλειμένα. Η παράγραφος 3 συμπληρώνει τις 1,2 για την περίπτωση που το αυτοκίνητο φέρει κρατικές πινακίδες, όπου "κρατικές πινακίδες" ΔΕΝ είναι οι πορτοκαλί των κρατικών οχημάτων αλλά οι πινακίδες που έχουμε όλοι μας στα αυτοκίνητα! Όπως η ταυτότητά μας είναι δημόσιο (κρατικό) έγγραφο έτσι και οι πινακίδες του αυτοκινήτου είναι κρατικό έγγραφο.
Από την παράγραφο 3 ΔΕΝ προκύπτει ότι πρέπει να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος με άλλο τρόπο εκτός από το ειδοποιητήριο που επικολλάται στο αυτοκίνητο. .
Για τους φίλους του

« ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ