Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος γάλακτος σε σκόνη

 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκε για τη διακίνηση στιγμιαίου προϊόντος «γάλακτος» αμυγδάλου σε σκόνη με ασβέστιο, ισπανικής προέλευσης, στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία συστατικού γάλακτος, αλλεργιογόνος ουσία που δεν αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Πρόκειται για στιγμιαία σκόνη «γάλακτος» αμυγδάλου με ασβέστιο, ισπανικής προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία: EcoΜil Ιnstant Amande αμυγδάλου Calcium, σε συσκευασία των 400 g, με αριθμό παρτίδας 04612, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 15-02-2014 και ημερομηνία παραγωγής 15-02-2012.

Το συγκεκριμένο προϊόν φέρει επίσης αριθμό γραμμοκώδικα (barcode) 8 428532 160719. Το ανωτέρω προϊόν διακινήθηκε από τις επιχειρήσεις «ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ ΕΠΕ», Άγιος Στέφανος Αττικής και «ΒΙΟΑΓΡΟΣ», Κρύα Βρύση Πέλλας, σε συνολική ποσότητα ίση με 207 και 90 τεμάχια, αντιστοίχως.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από τις δύο επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχο

======================================================================

Ο  ΕΦΕΤ επέβαλλε  134 πρόστιμα  συνολικού ύψους 853.500 ευρώ για παραβάσεις της  νομοθεσίας του κλάδου των τροφίμων.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης τροφίμων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, στις οποίες τα αρμόδια κλιμάκια  του ΕΦΕΤ εντόπισαν και κατέγραψαν σωρεία παραβάσεων όπως:
  • κατοχή και διάθεση μη ασφαλών / ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων
  • κατοχή και διάθεση μη κανονικών τροφίμων
  • κατοχή και διάθεση νοθευμένων τροφίμων
  • κατοχή και διάθεση τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της
  • νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας
  • παραπλάνηση του καταναλωτή
  • έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης
  • ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού
  • έλλειψη βιβλιαρίων υγείας
  • μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
Κάποιες  από τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία, η παραπομπή τους στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Επίσης πρόστιμο 252.000 ευρώ επιβλήθηκε στην  Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε., εξαιτίας «των επανειλημμένων υποτροπών της σε παραβάσεις που αφορούν το ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων, της αποθήκευσης, της υποδομής και του εξοπλισμού καθώς επίσης και της μη συμμόρφωσής της στους προγενέστερους ελέγχους του ΕΦΕΤ».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παραβάσεις επιβεβαιώνονται από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2012 στο υποκατάστημά της στο 1ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων – Δωδώνης, στην Ανατολή του Δήμου Ιωαννιτών, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν :
  • Οι ίδιες παραβάσεις που αφορούν το ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων, της αποθήκευσης, της υποδομής και του εξοπλισμού και βεβαιώθηκαν επανειλημμένα σε δύο συνεχείς ελέγχους.
  • Ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, έχει αποσταλεί η σχετική απόφαση του Δ.Σ. στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων---------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΕΦΕΤ  μετά απο ελέγχους αποσύρει  συσκευασμένο σουσάμι, με την εμπορική επωνυμία «Σουσάμι Μαύρο - ΟΛΑ ΒΙΟ», σε συσκευασία των 200 g, με πρώτη ύλη προέλευσης Ινδίας, που διακινήθηκε μέσω Γερμανίας.

Το συγκεκριμένο προϊόν συσκευάστηκε και διατέθηκε στην εγχώρια αγορά από την ελληνική επιχείρηση «ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ ΕΠΕ», Άγιος Στέφανος Αττικής. Η συνολική διατεθείσα στην ελληνική αγορά ποσότητα αφορούσε σε 200 kg, σε συσκευασία των 200 g.

Η επιχείρηση «ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ ΕΠΕ» άμεσα προχώρησε σε ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος.

----------------------------------------------------------------------------------

ΕΦΕΤ: Αναστολή λειτουργίας εταιρείας εμφιαλωμένων νερών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 28 Αυγούστου 2012
28/08/2012 14:03
Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης «Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε.» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) προέβη ο ΕΦΕΤ μετά τη δέσμευση 110.000 φιαλών εμφιαλωμένου νερού, λόγω ύπαρξης παθογόνου βακτηρίου , πυοκυανικής ψευδομονάδας (Pseudomonas Aeruginosa) στο νερό με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΡΟΒΗΣ».
Ο ΕΦΕΤ καλεί και πάλι όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τις παρτίδες προϊόντος  σε συσκευασία των 1,5 l, με ημερομηνίες λήξης Λ 17.8.2013, Λ 18.8.2013 και Λ 20.8.2013, να μην τις καταναλώσουν.
 
========================================================
Ο    
παρεμβαινει πάλυ με ερωτημα  του για  το τί  κάνει ο  ΕΦΕΤ σχετικά με το εξασθενές χρώμιο που ανιχνεύεται  περαν του ορίου των  2μg/λ  σε  εμφιαλωμενα νερα  οταν γνωρίζουμε την τοξικοτητά του ???

==========================================



ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκε επικίνδυνο ηλιέλαιο

 Ο ΕΦΕΤ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον  Σύνδέσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και  τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε διακίνηση ηλιέλαιου (τεχνητά κεχρωσμένου), που διακινούνταν ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Το προϊόν που εντοπίστηκε έχει την εμπορική επωνυμία «Λιόδεντρο», σε συσκευασία του 1 λίτρου και με ημερομηνία λήξης 30-12-2014, και παρασκευάζεται από την εταιρία «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ», 2ο χλμ. Κιλκίς - Πολυκάστρου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρου προϊόντος από την εσωτερική αγορά ως «μη κανονικό, νοθευμένο, μη ασφαλές».
--------------------------------------------------------------------------------------


 
 
ΕΦΕΤ:
Ανάκληση ξανθής σταφίδας με την εμπορική ονομασία «Καρποί Ελλάδας» γιατί περιείχε
αλλεργιογόνες ουσίες «θειώδη», ζήτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το διακινεί.
Πρόκειται για το προϊόν «σταφίδα ξανθή», με την εμπορική ονομασία «Καρποί Ελλάδας», με ημερομηνία ανάλωσης 20/04/13 και αριθμό παρτίδας LOT 0017212, σε συσκευασία 200g, που συσκευάστηκε από την εταιρεία Ξηροί Καρποί Μακεδονίας ΑΕ για τον Όμιλο Δ. Μασούτης ΑΕ.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των προϊόντων της συγκεκριμένης παρτίδας.
www.kathimerini.gr

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ