Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο Ηρακλής & ''Τα ανθρωποφάγα άλογα του Διομήδη '' στον ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''

Με επιτυχία έγινε ακόμα μία  συνάντηση  ψυχικής  υγείας  στον  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »
                                                                                                    ό,τι εστί, αξία ζωής !!!
με την  εθελόντρια μας  και σύμβουλο ψυχικής υγείας  Νάνσυ Ψημενάτου .

Ήταν ίσως η πρώτη φορά για τους 26 φίλες και φίλους που παρακολούθησαν  και συμμετείχαν σε μια συζήτηση που μέσα από τον 8ο άθλο του Ηρακλή  ( ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΑ  ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ )  ανίχνευσαν  σύμβολα , πράξεις , σκέψεις,  λάθη , αλλά  και αξίες διαχρονικές που αν τις διερευνήσουμε  και τις  αξιοποιήσουμε με τους τρόπους που μας υπέδειξε η συμβουλός μας  θα  είμαστε  πιο  ισορροπημένοι με τις  σκεψεις , τις αποφάσεις και  τις πράξεις μας  . 

Η ψυχική διερεύνηση  αυτού  του   άθλου του Ηρακλη  και οι πολλοί ανιχνεύσιμοι  ανθρωπο- ψυχοκεντρικοί   συμβολισμοί του  δεν μας επέτρεψαν δυστυχώς  να συνεχίσουμε και σε  δεύτερο αθλο του , κατι όμως που θα κανουμε στην επόμενη συνάντηση μας .

Ως τότε ευχαριστούμε τους 26 φίλους και φίλες που  συμμετείχαν  μαζί μας  σε μια ακόμα συνάντηση ομαδικής ψυχικής στήριξης και την εθελόντρια  φίλη μας   σύμβουλο ψυχικής υγείας Νάνσυ Ψημενάτου

 =======================

TO MHNYMA  AΠΟ ΤΗΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους που ήταν παρόν στην συνάντησή μας

Η ομάδα αυτή τη φορά με εξέπληξε ευχάριστα με τη συμμετοχή της σε ένα τόσο δύσκολο θέμα. Η μυθολογία και η αυτογνωσία είναι δυο κλάδοι που όταν συναντιούνται είναι (στην αρχή) δύσκολοι στην κατανόηση τους αλλά λίγο μετά...συντελείται κάτι μαγικό! Ξαφνικά όλα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα , πιο διάφανα. Υπάρχει η αίσθηση ότι "...φυσικά! Πως δεν το είχα καταλάβει πιο νωρίς!!!"

Όσοι φύγατε με πονοκέφαλο ελπίζω να σας πέρασε γρήγορα!
Όσοι φύγατε με την αίσθηση ότι έχετε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά σας... έχετε! Όλοι έχουμε!
Όσοι ήρθατε πρώτη φορά...χάρηκα πολύ που σας γνώρισα!
Και όσοι είστε σταθεροί...χαίρομαι που κάνουμε αυτή τη δουλειά παρέα τόσο καιρό!
Τώρα όσο αφορά το υλικό της δουλειάς μας...
Μεγάλη προσοχή στις σκέψεις μας αφού όπως είδατε είναι ανθρωποφάγες!
Όποιος μπαίνει στο δρόμο της αυτογνωσίας, σαν άλλος Ηρακλής- Ψυχή θα συναντά μπροστά του,
το μονοπάτι της "αρετής και της κακίας".
Αρετή είναι όταν ζούμε με επίγνωση.
Κακία όταν δρούμε με την παρόρμηση.
Αυτό σημαίνει ότι ΠΑΝΤΑ έχουμε επιλογή.
Ο επόμενος άθλος θα είναι εξίσου γοητευτικός με τον πρώτο!
 
Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τη συμμετοχή σας. Μην ξεχνάτε να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας που να έχει ως στόχο να σας γνωρίσετε!
Παρακαλώ μη διστάσετε να στείλετε σχόλια, παρατηρήσεις ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να κάνει αυτή την ομάδα καλύτερη.

Νάνσυ
 

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ