Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ο ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' τιμά την 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ --- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 3ης ΗΛΙΚΙΑΣ

Ο «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » ΣΑΣ ΘΥΜΊΖΕΙ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 

                           ΓΙΟΡΤΆΖΕΙ  Ο ΠΑΠΠΟΥΣ & Η ΓΙΑΓΙΑ 
ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΕΡΙ - ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ 
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩς ΘΑ ΤΟ ...ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ



1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

 Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να τιμήσει την 3η Ηλικία και  να επισημάνει τα προβλήματα & τις ανάγκες τους .
Με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  το 2000 ζούσαν σε όλο τον πλανήτη 600 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει το 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια. Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ  Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι  το 2004 , 2.547.000 άτομα, στη χώρα ζούσαν άνω των 62 ετών με περισσότερες τις γυναίκες.

Η συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία είναι ουσιαστική και  μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής.
 Η δική μας προσφορά και της  Ελληνικής Πολιτείας  πρέπει να είναι ουσιαστικότερη και συνεχής  αν θέλουμε να έχουμε  έναν ολοκληρωμένο και με αξίες κοινωνικό ιστό  και αυτό επιτυγχάνετε  μόνο αν τους προσφέρουμε   ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή .

Ο ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''  σήμερα προσπαθεί  (χωρίς  ... πόρους) και προσφέρει στο... ελάχιστο,  στηρίζοντας οίκους φιλοξενίας ηλικιωμένων  με επισκέψεις προσφοράς και οργάνωση  ψυχαγωγικών & ενημερωτικών  δρώμενων . 

...Συνεχίζουμε άμεσα και με νέες εθελοντικές δράσεις και υπηρεσίες που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη και την ασφάλεια  της 3ης ηλικίας 

Αν συνεχίσουμε μαζί (και αυτή την εθελοντική μας προσπάθεια ),  σίγουρα ένα ακόμα χαμόγελο θα γεμίζει την ζωή  μιας γιαγιάς και ενός παππού ,  κάνοντας μας  χαρούμενους 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΓΙΑ & ΠΑΠΠΟΥ σας θέλουμε κοντά  μας , δείχνοντας μας  πάντα την αλήθεια των αξιών της ζωής,    


Ο πρόεδρος του «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »
Λιάτσος Γιώργος 

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ