Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ & ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Ο  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΣΑς  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Δωρεάν μαστογραφίες στην Ηλιούπολη

  σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες παρέχει ο Δήμος Ηλιούπολης σε γυναίκες δημότισσες της πόλης ηλικίας από 40 έως 69 ετών.

Συμμετέχουν το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Προϋπόθεση είναι οι δημότισσες Ηλιούπολης να εμπίπτουν στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που απαιτούνται για τις ευπαθείς ομάδες (άπορες και ανασφάλιστες) και να είναι κάτοχοι πράσινης κάρτας Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τηλ. πληροφοριών 210 9970053-5 (καθημερινά 9:00 - 14:00

Πώς να ντυθείτε για να κάνετε μαστογραφία

Οι γυναίκες που έχουν κλείσει ραντεβού για μαστογραφία θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες οδηγίες που θα διευκολύνουν την εξέταση και  την αξιοπιστία της.
pws ginetai h mastografiaΚατά τη διάρκεια της εξέτασης ο τεχνολόγος θα οδηγήσει τη γυναίκα στο χώρο που υπάρχει ο μαστογράφος και θα της ζητήσει να αφαιρέσει τα ρούχα της από τη μέση και πάνω και θα της δώσει μια γυναικολογική ρόμπα.
Συνήθως για λόγους χρόνου και ευκολίας καλό θα είναι να μην προτιμάτε φορέματα ή ολόσωμες φόρμες, γιατί σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα σας τα ρούχα.
Έτσι λοιπόν καλό θα είναι η εξεταζόμενη να αποφύγει τα ολόσωμα ρούχα και να προτιμήσει παντελόνι ή φούστα με μπλούζα ή πουκάμισο, ή οτιδήποτε μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.
Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση βέβαια το εξεταστήριο είναι εφοδιασμένο με ρόμπες και υποδήματα μιας χρήσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την εξέταση.

Αποφύγετε αποσμητικά, αρώματα και κρέμες πριν τη μαστογραφία

γιατί όλα αυτά είναι χημικά που περιέχουν ουσίες που μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της μαστογραφίας και να δώσουν ψευδή ευρήματα.
Μερικές φορές το ταλκ και οι κρέμες μπορεί να εμφανιστούν στη μαστογραφία ως αποτιτανώσεις (μικρές ενασβεστιώσεις) και να προκαλέσουν άγχος και πανικό άνευ λόγου.
Καλό επίσης είναι να αποφύγετε κοσμήματα στο λαιμό, εκτός βέβαια αν βγαίνουν εύκολα, γιατί δεν μπορείτε να κάνετε την εξέταση με μεταλλικά αντικείμενα στο λαιμό σας.

Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει ότι η μαστογραφία γίνεται σε συγκεκριμένες μέρες του κύκλου, εφόσον βέβαια  υπάρχει ακόμα έμμηνος ρύση.
Η μαστογραφία πρέπει να γίνεται μεταξύ της 4ης και 12ης μέρας του κύκλου, μετρώντας πάντα από την πρώτη ημέρα της περιόδου και όχι από το τέλος της.
Επιπλέον, η μαστογραφία πρέπει να γίνεται αυτές τις ημέρες για να είναι βέβαιοι οι γιατροί ότι δεν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης, καθώς η γυναίκα θα δεχτεί έστω και μικρή ποσότητα ακτινοβολίας, επομένως δεν πρέπει να είναι έγκυος.
Κατά την ίδια περίοδο του κύκλου οι μαστοί είναι πιο χαλαροί, άρα και η ενόχληση που μπορεί να νιώσει κατά την εξέταση θα είναι σίγουρα πολύ μικρότερη.

Ποιες μέρες να αποφεύγεται η μαστογραφία

Συνήθως αποφεύγουμε να κάνουμε μαστογραφία στη 2η φάση του κύκλου, δηλαδή 10-15 ημέρες πριν την επόμενη περίοδο, γιατί μετά την ωορρηξία οι μαστοί αρχίζουν να διογκώνονται και μπορεί να δώσουν λανθασμένα ευρήματα.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει έμμηνος ρύση μπορείτε να συνεννοηθείτε με το γιατρό σας και να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη ημέρα για να κάνετε τη μαστογραφία σας κάθε χρόνο.

 

 

 

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ