Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' την ΖΩΗ μου με την ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ του ΜΑΣΤΟΥ μου

Ο «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

προτρέπει τις  γυναίκες στην

Αυτοεξέταση μαστού

Η αυτοεξέταση του μαστού είναι η ψηλάφηση που κάθε γυναίκα θα πρέπει να κάνει με σκοπό να γνωρίσει το στήθος της αλλά και να εντοπίσει τυχόν αλλοιώσεις και ογκίδια.
Η αυτοεξέταση μαστού είναι μια εξέταση εύκολη που μπορεί να προλάβει κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις σε αρχικό στάδιο. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν υποκαθιστά τη μαστογραφία μετά τα 40.

Πώς γίνεται η αυτοεξέταση μαστού

αυτοεξέταση μαστού βήμα 1
Σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη, και εξετάστε και τους δυο μαστούς για κάτι ασυνήθιστο, όπως πρηξίματα. Ερεθισμούς ή εκκρίσεις από τις θηλές.
αυτοεξέταση μαστού βήμα 3
Έπειτα θα πρέπει να σηκώσετε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι και να σπρώξετε το στήθος σας μπροστά.
αυτοεξέταση μαστού βήμα 2
Τοποθετείστε τα χέρια σας στο ύψος του ισχίου και γύρτε λίγο προς τον καθρέφτη, σπρώχνοντας τους αγκώνες και τους ώμους μπροστά.

αυτοεξεταση μαστου βημα 4
Σηκώστε το δεξί σας χέρι πίσω από το κεφάλι και με 3-4 δάχτυλα του αριστερού χεριού ξεκινήστε να ψηλαφείτε το δεξί μαστό πιέζοντας τα επίπεδα σημεία του.
αυτοεξεταση μαστου κυκλικη ψηλαφιση
Η εξέταση γίνεται κάνοντας μικρούς κύκλους ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά, κατευθυνόμενες προς τις θηλές. Θα πρέπει να καλύψετε όλη την επιφάνεια εξετάζοντας για ογκίδια και σκληρά εξογκώματα. Εξετάστε και την περιοχή της μασχάλης για τυχόν εξογκώματα.
ψηλαφιση μαστου
Έπειτα θα πρέπει να πιέσετε τις ρώγες ελαφρά για να δείτε αν τυχόν είναι πρησμένες ή εκκρίνουν κάτι.
αυτοεξεταση μαστου απο την γυναικα
Τα βήματα 4 και 5 θα πρέπει να επαναληφθούν σε ύπτια θέση. Ξαπλώστε στο κρεβάτι βάζοντας μια πετσέτα κάτω από το κεφάλι σας και επαναλάβετε προσεκτικά.
Η στάση αυτή κάνει τους μαστούς πιο επίπεδους και διευκολύνει κατά πολύ την εξέταση.
Επαναλάβετε τα βήματα 4, 5, 6 και στον αριστερό μαστό ψηλαφώντας με το δεξί σας χέρι.
Καλό είναι να επαναλαμβάνετε την εξέταση μια φορά το μήνα.
 

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ