Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                          7/12/2012                                                                   

        ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΕΝΕΡΓΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ 
                                      «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

     

              Δελτίο τύπου 

 

 

 

      …ό,τι εστί, αξία ζωής !!!      

        Απάντηση  για τους   χώρους  που   παρέχονται  
            σε  συλλόγους  &  στον  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

      Το  παρόν  δελτίο   θέλει  να  πληροφορήσει τους δημότες  Ελληνικού-  Αργυρούπολης  για  τους  δημοτικούς   χωρους  που παρέχονται  σε   εθελοντικούς και πολιτιστικούς  συλλόγους της πόλης .   Από χρόνια  είχε προταθεί  η στέγαση των πολιτιστικών  &  των  εθελοντικών συλλόγων  της πόλης  προκειμένου  έτσι να  στηρίζεται  το  έργο  τους . Αυτό μέχρι πρότινος  ήταν κενό νόμου  και   με αποφάσεις  των κάθε φορά  διοικούντων  παρείχαν κάποιους  χώρους  σε αθλητικούς  συλλόγους  για  τις αθλητικές τους δράσεις  ( και πολύ σωστά ).  

        Ο ‘’Καλλικράτης ‘’  αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του έργου τους ορίζει , καθαρά με το  Ν. 3852/07.06.2010 &  άρθρο 76, άρθρο 83, άρθρο 178  αλλάζει  τα δεδομένα  ότι πρέπει να παρέχεται στέγαση  και  κάθε  είδους  υποστηρίξει  σε συλλόγους που αναπτύσσουν   εθελοντικές  , πολιτιστικές  και αθλητικές  δράσεις , φτάνοντας μάλιστα  και στο ακραίο σημείο  αυτό να το επεκτείνει  πολλές φορές  και για τις τοπικές  πολιτικές παρατάξεις !!!  .

      Σήμερα  που  η  απαξίωση των αξιών  είναι  γενικευμένη  και απαιτείται όσο ποτέ  η προάσπιση και η ανάδειξη  του   πολιτισμού  ,  του εθελοντισμού , της κοινωνικής αλληλεγγύης  και  της ανθρώπινης συνοχής η παραχώρηση στέγης για αυτούς τους σκοπούς είναι επιτακτική ανάγκη .            

        Ο δήμος  Ελληνικου -  Αργυρούπολης   πρωτοστατεί  σε  αυτό το επίπεδο  και ΜΠΡΑΒΟ   στην απόφαση  του  δημάρχου κου  Κορτζίδη και του δημοτικού συμβουλίου  στην απόφαση τους  να παραχωρήσει    ανεκμετάλλευτους  και ασυντήρητους   από χρόνια δημοτικούς   χωρους  σε συλλόγους  ( μετά από αίτημα  τους )  που αναπτύσσουν εθελοντικό , πολιτιστικό ή αθλητικό έργο  στην πόλη . Δημιουργώντας  έτσι  δημοτικές  πολιτιστικές  και  εθελοντικές   κυψέλες     με προσφορά και έργο .  Ένα Καλλικρατικός ορισμός δηλαδή  προς όφελος ‘’ της  κοινωνίας των πολιτων ‘’  που  ενεργοποιεί  του πολίτες δημιουργικά  &  εθελοντικά ,   ελπίζοντας   πως στο εξής θα  ακολουθείτε  και θα  στηρίζετε  και  από όλες  τις μετέπειτα  δημοτικές  διοικήσεις . 

         Όμως , όπως πάντα, (ακόμα και στις θετικές αποφάσεις )  θα υπάρχει  ένας  μικρός  κύκλος  τοπικών παραταξιακών παραγόντων που θα αντιδρά  ΕΞ  … ΑΡΧΗΣ   διασπείροντας   ακόμα και    ψευτοφημολογήματα  για αποφάσεις ,  συλλόγους και συλλογικότητες και βέβαια μεταξύ αυτών  αναφέρεται  και  ο εθελοντικός  σύλλογος   ‘’ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ’’

          Έτσι αναγκαζόμαστε (πέρα από κάθε μας πρόθεση )  να  πληροφορήσουμε  τους δημότες  αλλά και όποιον άλλον αναγνώστη,   για τους χωρους που παρέχονται  από την δημοτική αρχή,   για το εθελοντικό  έργο του  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

          Γνωρίζοντας τον Καλλικρατικό (κώδικα ) ορισμό  για διευκόλυνση και στήριξη εθελοντικών δράσεων ο  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »   καταθέτει το επικυρωμένο  καταστατικό του στις υπηρεσιες του δήμου  και αιτείται  (από τους πρώτους συλλόγους ) χώρο για την ανάπτυξη του εθελοντικού του έργου . Τον Απρίλιο  του 2012  του παραχωρείτε  δημοτικός  ανεκμετάλλευτος και ασυντήρητος από χρόνια  χώρος 38 τμ περίπου στον 2  όροφο  στην Λ.Βουλιαγμένης 602 . Εκτοτε  οι καθημερινές  και  καταγεγραμμένες εθελοντικές του δράσεις  που προσφέρονται στους συνάνθρωπους μας –συνδημότες μας και περιβάλλον  γίνονται ουσιαστικότερες .   

        Τον Αύγουστο  (εκτός ολων άλλων εθελοντικών του δράσεων )  ο   «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »    αναπτύσσει και οργανώνει  με εθελοντές γυμναστές του  και …αθλητικά τμήματα  έτσι  τον οδηγούν   στην ανάγκη  ανεύρεσης   χώρου άθλησης  ,(όπως ακριβώς συμβαίνει με  ολους τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης και  χωρίς  να θέτει  κωλύματα σε αθλητικές δραστηριοτητες )  όμως (   όπως και  για τον χώρο  της στέγασης μας  )  πάλι αντιδρούν οι ίδιοι   παραταξιακοί   κύκλοι  μη μπορώντας να καταλάβουν πως ένα  εθελοντικός σύλλογος μπορεί με αποφάσεις και εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιων να είναι και αθλητικός  (και ότι άλλο αυτός επιθυμεί ) σύμφωνα  πάντα  με τις εκάστοτε   ισχύουσες   κανονιστικές .    

         Σε απάντηση τους  λοιπόν  καταθέσαμε   για δεύτερη φορά  το καταστατικό μας  και όποιες άλλες  σχετικές   αποφάσεις  και εγκρίσεις  . Δυστυχώς ακόμη και τότε δεν αποφύγαμε τις επί τούτου καθυστερήσεις  έτσι  μετά  από  επανειλημμένες συζητήσεις  των  αρμόδιων δ/σ   με απόφαση της πλειοψηφίας  της  επιτροπής  αθλητισμού  και  προσωπικά του δημάρχου ,  μας παραχωρείται  μέσα  Νοεμβρίου  ελεύθερος  αθλητικός  χώρος (έλλειψης άλλου ) στην οδό  Σπετσών  . Δυστυχώς όλα αυτά  (συν μια σειρά εργασιών που απαιτείτε στο χώρο για την  λειτουργικότητα  και την ασφάλεια του) καθυστέρησαν  και καθυστερούν  την οργάνωση των ΔΩΡΕΑΝ αθλητικών  μας τμημάτων     (χάντμπολ – αυτοάμυνα – pilates –τοξοβολία κ.ά ),  ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΑ  , από τα  παιδιά -, τους  έφηβους  & τους  ενήλικες  συνδημότες μας  και άλλους   

             Να τονίσουμε  , επίσης  και να δηλώσουμε  πως  ΟΛΕΣ οι  εθελοντικές  μας    προσπάθειες ,  προασπίζουν  τον πολίτη και τις αξίες του  και    δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον συνδημότη μας  ή  τα οικονομικά  του δήμου, ούτε καν απασχολούν ή απασχόλησαν ποτέ τα συνεργία και τις υπηρεσίες του ( το αντίθετο συμβαίνει  ενώ  άλλοι … να τον  επιβαρύνουν και τον απασχολούν σε πολλά επίπεδα ) .

      Από την άλλη  οι  χώροι που μας παραχωρηθήκαν εκτός του ότι ήταν    ανεκμετάλλευτοι  και ασυντήρητοι   από καιρό,   κάνοντας τους επικινδύνους  για τους  δημότες     συντηρήθηκαν-συντηρούνται   , αναβαθμίστηκαν-αναβαθμίζονται  και  αξιοποιούνται  καθημερινά  και  εθελοντικά  με εργασίες και κόστος  που βαραίνει  κάθε ολοκληρία τον «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »      , όπως συμβαίνει βέβαια και με τα πάγια και  τα  τρέχοντα   έξοδα   του ,   ( το φωτογραφικό μας αρχείο που καθημερινά εμπλουτίζεται είναι αδιάψευστος μάρτυρας  του πριν «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »    και του … μετά , για όποιον  συνεχίζει  να έχει την παραμικρή αμφιβολία ) σχετικά  δε με τον αθλητικό χώρο θυμίζω πως χρησιμοποιείται και από πλήθος πολιτών και  άλλων συλλογικοτήτων (και πολύ σωστά )

       Όλα  λοιπόν   αυτά τα σχετικά  ψευτοφημολογήματα  απλά  δείχνουν  για μια ακόμη φορά   την ανάλγητη συμπεριφορά  μερικών αμετανόητων …   παραγόντων που ευαγγελίζονται  την ανάπτυξη αξιών και ήθους ,  δημιουργώντας  από την μία   εθελοντικούς   φερετζέδες  , ενώ από την άλλη προσπαθούν να  διαβάλουν   ανιδιοτελείς   εθελοντικές προσπάθειες και αξίες (εμείς  πάντως θα είμαστε …εδώ και θα προσπαθούμε πάντα  με το εθελοντικό  μας έργο να τους  φέρουμε κοντά μας , αρκεί να έχουν την διάθεση να … το δουν ) αρκεί να  ξεφύγουν  από τις  λάθος ρήσεις που  ακολουθούν,

1η    Ρήση  εκλιπόντος  πολιτικού  πρώην μεγάλου  κόμματος  που  δυστυχώς  ακολουθούν πιστά, πολλοί    εκκολαπτόμενοι , ακόμα και σήμερα 

       ‘’…ότι καλό δεν μπορεί να καπελωθεί απαξιώστε  το   με κάθε τρόπο, μόνο έτσι   μπορείτε   να επιβάλετε την δική σας πειθώ…’’

2η    Ρήση του Μπέρναντ   Σο

                     ‘’…δεν έχουμε ανάγκη  από…  καλούς  Σαμαρείτες ,

                                       το πρόβλημα είναι να πάψουν να υπάρχουν ληστές ‘’.

                             Και η απάντηση του προασπίζω      (σωστά )                                                                                                                             

      ‘’… αλλά επειδή  είναι σίγουρο πως  στη ζωή   θα υπάρχουν   πάντα  ληστές (συνήθως  καμουφλαρισμένοι ) ευτυχώς που υπάρχουν  και  καλοί …  Σαμαρείτες  ή  … Προασπιστές αξιών’’.                      

 

      Ευτυχώς για όλους – αυτοί είναι λίγοι  , οι περισσότεροι  σήμερα  (από όλες τις τοπικές πολιτικές παρατάξεις ) συμφωνούν   στη  στήριξη  συλλογικών  προσπαθειών  που προβάλλουν    την  αλληλεγγύη και  ανιδιοτελή  προσφοράς   σε ολους τους  τομείς  και επίπεδα  όπως αυτής του  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » . 

 Όλους αυτούς  που στηρίζουν  τέτοιες προσπάθειες  τους ευχαριστούμε   από καρδιάς     

 χωρίς  αυτό να σημαίνει  επ ουδενί  , πως  οσφικάμπτουμε  απέναντι τους .                                  

                                 Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας .

                                                

                                                Για  τον   «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »

       Το Δ/Σ  και  τα  μέλη του

                                                          proaspizo@yahoo.gr     

                                                     

                                                                                                                                                                               

 

                                                                                                       

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ