Ελπίδα για τα παιδιά με καρκίνο αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης για τη λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και την ίδρυση Κέντρου Μεταμοσχεύσεων για παιδιά με καρκίνο, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων του νοσοκομείου Αγία Σοφία.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας.
heart healthΜε τη λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών θα σταματήσει η οικονομική αιμορραγία των οικογενειών με παιδιά που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών, αφού μέχρι σήμερα οι γονείς έπρεπε να πληρώνουν για το μόσχευμα 15.000 ευρώ σε Τράπεζα της Ευρώπης ή 30.000 δολάρια σε Τράπεζα της Αμερικής.
Παράλληλα, στο Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων για Παιδιά, θα πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις συκωτιού, πνεύμονα και νεφρών.
Μέχρι τώρα τα παιδιά έπρεπε να μεταφέρονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού για την αναγκαία μεταμόσχευση. Σύμβουλος του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων είναι ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής Ανδρέας Τζάκης