Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Παρέμβαση ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' για την παραλία & τον αιγιαλό

       Ενημερωτικό δελτίο του συλλόγου        
      εθελοντών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»
                                                                                        
         Να σας ενημερώσουμε πως ο σύλλογος εθελοντών «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» ...ό,τι εστί, αξία ζωής !!!
 στις 20 Μαΐου 2014  απέστειλε επιστολή ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο υπουργείο οικονομικών  με αριθμό πρωτ. 526/14 για την προστασία και την διαφύλαξη του αιγιαλού .
        Προσπάθεια του - μαζι με άλλους- είναι η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ και η προστασία του περιβάλλοντος .
Είναι να για  υπενθυμίσει  σε ολους τους  ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους:
1.    το ισχύον  διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο για την προστασία της αιγιαλίτιδας και παράκτιας ζώνης.
2.    τις περιβαντολογικές επιπτώσεις σε περίπτωση κατάληψη τους από ιδιωτικά συμφέροντα & ανεξέλεγκτους-ανέλεγκτους επιχειρηματίες 
3.    να τους ενημερώσουμε είναι  δικαίωμα των πολιτών η ελεύθερη πρόσβαση τους  στις παραλίες  και στην παράκτια ζώνη
4.    τις ποινικές ευθύνες σε  θέματα προστασίας του περιβάλλοντος παράκτιων γραμμών και ακτο γραμμών  που προκύψουν από αυθαιρεσία  

      Με την παρούσα:
Απαιτούμε την προστασία και αναβάθμιση των ακτογραμμών και του αιγιαλού με έργα που θα σε σέβονται τον άνθρωπο , το περιβάλλον και την αισθητική του.      
Απαιτούμε Έναν αιγιαλό  ελεύθερο και ασφαλή  σε όλους τους πολίτες

         Σημ: επ’ ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε   ήδη προβεί σε επίσημη  καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσιες (δήμου & υπουργείου )  για την αισθητική  και την επικινδυνότητα που έχουμε  καταγράψει σχετικά με την τσιμεντένια θαλάσσια εξέδρα στην πλαζ  Βούλας  δίπλα στο δημαρχείο, ενώ προωθούνται  άμεσα για άλλες 5 που εχουν πέσει στην αντίληψη του      
«ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»  (σε άλλους δήμους) .

Να σημειώσουμε για ακόμη μια φορά πως ο ρόλος του «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

 δεν είναι επ ‘ ουδενί πολιτικός(αν εκ’ λαμβάνεται έτσι) , είναι όμως εθελοντικά παρεμβατικός
 με  ό,τι εστί, αξία ζωής !!!
.

Από το δ/σ του «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

...ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ...


---------Ακολουθεί σχετικό δημοσιευμένο άρθρο------



ΠΕΜΠTΗ, 15 Μαΐου 2014
Το Ποντίκι
SOS για τις ακτές
Την επίσημη απόσυρση του νομοσχεδίου «Οριοθέτηση, διαχείριση, και προστασία αιγιαλού και παραλίας» του Υπουργείου Οικονομικών απαιτούν οι 11 μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας μέσα από τη νέα ιστοσελίδα «SOS για τις ακτές».
Πρόκειται για ένα διαδικτυακό χώρο φιλοξενίας όλων των πρωτοβουλιών κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, αλλά και χώρο ενημέρωσης των πολιτών. Στόχος της ιστοσελίδας είναι να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν οι φωνές ενάντια στο σχέδιο που απειλεί να καταστρέψει την ακτογραμμή μας.
Επιπλέον, οι οργανώσεις ζητούν από τους υποψήφιους δημάρχους να λάβουν αμέσως θέση ενάντια στο νομοσχέδιο και καλούν τους πολίτες να στηρίξουν τοπικές και εθνικές πρωτοβουλίες που έχουν συσταθεί για αυτό το σκοπό, ώστε να αποτραπεί η καταστροφή της παράκτιας ζώνης.
Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων:
1. Επιτρέπει την ολοκληρωτική κατάληψη των παραλιών από επιχειρηματικές δραστηριότητες
2. Απειλεί το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην παραλία
3. Νομιμοποιεί αυθαίρετα κτίσματα επαγγελματικής χρήσης στην παραλία, ανοίγοντας το δρόμο να χτιστούν και άλλα χωρίς ουσιαστική εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον
4. Αγνοεί το διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο για την προστασία της παράκτιας ζώνης.
Το μαζικό κύμα αντιδράσεων από πολλούς φορείς τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κυρίως η συστράτευση χιλιάδων πολιτών ενάντια στο νομοσχέδιο[3], φαίνεται πως οδηγούν σε «πάγωμα» της διαδικασίας για μετά τις εκλογές. Το πάγωμα όμως δεν σημαίνει απόσυρση. Για αυτό το λόγο, η μάχη πρέπει να συνεχιστεί.
Σε αυτό ακριβώς στοχεύει και η ιστοσελίδα «SOS για τις ακτές», η οποία συγκεντρώνει όλες τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες, προωθεί μήνυμα διαμαρτυρίας και αίτημα τοποθέτησης προς δημάρχους και περιφερειάρχες αφού η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει κεντρικό ρόλο στη διαχείριση των ακτών, αλλά και παρέχει επιπλέον βήματα για περαιτέρω κινητοποίηση[4].
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προτείνουν στους πολίτες να ζητήσουν από τους δημάρχους (νυν και υποψήφιους) να πάρουν αμέσως θέση ενάντια στο νομοσχέδιο, να υποστηρίξουν την προστασία της παράκτιας ζώνης και να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.
Την πρωτοβουλία υπογράφουν οι:
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
ΑΡΧΕΛΩΝ/Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Greenpeace
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
MEDASSET/Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών
MOm/Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας
Καλλιστώ/Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση
Σύλλογος Εθελοντών ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''...ό,τι εστί αξία Ζωής!
wwF Ελλάς
  

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ