• Κλειδώνετε την κύρια πόρτα ή τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος με κλειδαριά ασφαλείας.
Εγκαταστήστε υψηλής ποιότητας κλειδαριές ασφαλείας. Κρατάτε εφεδρικά κλειδιά σε σημείο κοντά στην πόρτα ώστε να μπορείτε να βγείτε έξω γρήγορα στην περίπτωση ανάγκης.
  • Ασφαλίζετε τις συρόμενες πόρτες και τα παράθυρα.
Οι πόρτες θα πρέπει να ασφαλίζουν πάνω και κάτω . Οι συρόμενες πόρτες και τα παράθυρα θα πρέπει να έχουν φραγμούς στους σιδηρόδρομους οι οποίοι δεν θα μπορούν να αφαιρούνται φτάνοντας από έξω. Ασφαλίστε όλα τα παράθυρα με κλειδαριές ή σχάρες ασφαλείας. Ιδιαίτερα στην περίπτωση ισόγειων διαμερισμάτων και παραθύρων στο πίσω μέρος της κατοικιας  σας.
  •  Αν εχετε σύστημα συναγερμού ασφαλείας .
 Πρέπει να είναι ιδιαίτερα ορατό, να εκπέμπουν δυνατό θόρυβο και να συνδέονται με  υπηρεσία ασφαλείας όταν ενεργοποιούνται, αφου προυγουμένως  εχουμε ελέγξει την αξιοπιστια της εταιρίας και ζητήσουμε να μαθουμε για το προσωπικο της
  • Σε μετακομίση ....
 βάλτε  καινούριες κλειδαριές άμεσα.
  • Ασφαλίστε τις κύριες εισόδους.
 Με μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος/κλειδώματος της πόρτας. Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή με στηρίγματα και μην αφήνετε κανέναν να σας ακολουθήσει από την πόρτα της εισόδου.
  • ΤΑ Συστήματα ασφαλείας της κύριας εισόδου.
  θα πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τους επισκέπτες στην πολυκατοικία σας μέσω θυροτηλέφωνου και να τους ανοίγετε για να μπουν με κουμπί από μέσα από το διαμέρισμά σας, ζητηστε  να έχουν συστημα αυτοκλησης
  • Ασφαλίστε την πρόσβαση στο ασανσέρ.
Κάθε ασανσέρ στην πολυκατοικία σας θα πρέπει να εξοπλιστεί με συστήματα πρόσβασης ασφαλείας για να αποτρέπεται η αυθαίρετη είσοδος στους ορόφους των διαμερισμάτων, για παράδειγμα με την πρόσβαση με μαγνητική κάρτα.

Συμβουλές για την ασφάλεια των διαμερισμάτων
1Ασφαλίστε την κύρια είσοδο. Βεβαιωθείτε ότι τα συστήματα ασφαλείας περιορίζουν την πρόσβαση μόνο στους κατοίκους.
2Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι στόχος. Ασφαλίζετε τους αποθηκευτικούς χώρους με κλειδαριές ποιότητας και κλειδώνετε πάντα τα αντικείμενα αξίας όπως ποδήλατα και ιστιοσανίδες κλπ.
3Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε. Κλειδώνετε πάντα τις προσβάσιμες πόρτες και τα παράθυρα ακόμα και όταν βγαίνετε έξω μόνο για μερικά λεπτά.
4Οι έξοδοι κινδύνου είναι επικίνδυνες. Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές σε στηρίγματα.
5Τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων είναι επικίνδυνα. Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες των μπαλκονιών.
6Μην παρέχετε εύκολη πρόσβαση σε μπαλκόνια και παράθυρα των ορόφων σας , όπως  κάδους απορριμμάτων, δικτυωτά πλέγματα, δέντρα, κοντινούς φράκτες, κατεβασμένες τεντες .
7Μην αφήνετε αγνώστους να μπούνε μέσα στο κτίριο ανοίγοντας από το θυροτηλέφωνο. Μην αφήνετε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε μέσα στο κτίριο σας, ακόμα κι αν σας φαίνονται αξιόπιστοι.
8Μην δίνετε εφεδρικά κλειδιά. Μην δίνετε ποτέ αντίγραφα των κλειδιών του κτιρίου ή του διαμερίσματός σας σε εργάτες ή φίλους
9 Στον χώρο του γκαράζ σας, μην αφήνετε κανέναν να σας ακολουθεί μέσα από την είσοδο του .
10Εγκαταστήστε κλειδαριές ασφαλείας. Κρατάτε εφεδρικά κλειδιά σε σημείο κοντά στην πόρτα  ώστε να μπορείτε να βγείτε έξω γρήγορα στην περίπτωση ανάγκης.