Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

σας  ενημερώνει  για την νέα μέθοδο Kαταστροφής των καρκινικών κυττάρων με υπερθερμία

Βρετανοί επιστήμονες άρχισαν να εφαρμόζουν μια νέα τεχνική, που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, «καίγοντας» τα με μαγνητικούς παλμούς.
 Η νέα μέθοδος, που ονομάζεται υπερθερμία, επειδή αυξάνει την θερμοκρασία των κακοήθων κυττάρων μέχρι αυτά να καταστραφούν, έχει δοκιμαστεί προς το παρόν σε πειραματόζωα (ποντίκια). Οι ερευνητές περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα με μικροσκοπικά σωματίδια οξειδίου του σιδήρου, τα οποία δονούνται σε ένα μαγνητικό πεδίο, αναγκάζοντας τα κύτταρα του όγκου να υπερθερμανθούν και τελικά να καταστραφούν. Τα τεστ έδειξαν, ότι όταν η θερμοκρασία των καρκινικών κυττάρων αυξηθεί κατά έξι βαθμούς σε σχέση με την θερμοκρασία του υπολοίπου σώματος, οι όγκοι αρχίζουν να καταστρέφονται.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν την θεραπεία της υπερθερμίας στους ανθρώπους, ώστε να στοχεύουν τα καρκινικά κύτταρα και να τα σκοτώνουν, χωρίς παράλληλα να καταστρέφουν τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα, κάτι που οδηγεί στις γνωστές παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας.
Οι ερευνητές μπορούν να «στοχεύσουν» και να κατευθύνουν τα σωματίδια οξειδίου του σιδήρου στους όγκους, τοποθετώντας τα μέσα σε βλαστικά κύτταρα από μυελό των οστών, τα οποία εκ φύσεως κινούνται προς την κατεύθυνση του καρκίνου στο σώμα, πιθανώς για να «επιδιορθώσουν» τις βλάβες σε εκείνους τους ιστούς που έχει πλήξει ο καρκίνος. Με τον τρόπο αυτό, τα νανοσωματίδια προσανατολίζονται με φυσικό τρόπο στον όγκο και μπορούν να αρχίσουν την καταστροφική δράση τους.
Η τεχνική αναπτύσσεται από τον Δρ Σαμ Τζέιμς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, σε συνεργασία με τον καθηγητή Κούεντιν Πάνκχερστ, διευθυντή ερευνών του Βασιλικού Ινστιτούτου.
Όπως ανέφερε ο Δρ Τζέημς, τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν, όταν θερμανθούν πάνω από τους 43 βαθμούς Κελσίου (η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος είναι γύρω στους 37 βαθμούς).
Τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι η τεχνική μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία μέχρι και τους 60 βαθμούς Κελσίου.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η νέα μέθοδος βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδιά της, αλλά είναι ελπιδοφόρα και μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει μια νέα θεραπευτική τεχνική, ιδίως για τον καρκίνο του πνεύμονα.
Οι επιστήμονες προσπαθούν να αυξήσουν τον αριθμό των βλαστικών κυττάρων που μεταφέρουν τα νανοσωματίδια και κατευθύνονται προς τον όγκο, ενώ παράλληλα κάνουν δοκιμές με εναλλακτικές συχνότητες των μαγνητικών παλμών και με διαφορετικά μεγέθη νανοσωματιδίων, για να βρουν τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό

    Ολοσωματική υπερθερμία για την αντιμετώπιση του καρκίνου και στην Ελλάδα

    Στη Θεσσαλονίκη στην εφαρμογή της ολοσωματικής υπερθερμίας, μιας μεθόδου για την αντιμετώπιση του καρκίνου η οποία βασίζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας πέρα από το φυσιολογικό και η οποία δεν έχει παρενέργειες. Η μέθοδος της υπερθερμίας, που από τον περασμένο Νοέμβριο έχει αναγνωριστεί ως ιατρική πράξη από το υπουργείο Υγείας, εφαρμόζεται στην Αθήνα στο νοσοκομείο Αττικόν και σε δύο ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης ενώ σε λίγους μήνες θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.
    Εξάλλου και η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται στη προμήθεια μηχανήματος υπερθερμίας και η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί πιθανόν την ερχόμενη Τετάρτη από το ΔΣ του νοσοκομείου. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Γεώργιος Βέργουλας, η προμήθεια του μηχανήματος υπερθερμίας το πιο πιθανό είναι να γίνει μέσω ΕΣΠΑ , ενώ το κόστος του κυμαίνεται μεταξύ 200.000-250.000 και η απόσβεση αναμένεται να γίνει σε ένα έτος.
    «Η μέθοδος αυτή δεν απαιτεί ούτε ειδικές εγκαταστάσεις ,ούτε ειδική θωράκιση γιατί δεν εκπέμπει ακτινοβολία. Τα μηχάνημα μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα χώρο 4Χ4 μέτρα και να αρχίσει να γίνεται η θεραπεία. Η υπερθερμία δεν έχει παρενέργειες και η εφαρμογή της θα προσέφερε μεγάλη ανακούφιση στους καρκινοπαθείς» τόνισε ο κ. Βέργουλας
    Με τη μέθοδο της υπερθερμίας καταστρέφονται τα καρκινικά κύτταρα μέσω της αύξησης της θερμοκρασίας. Η μέθοδος όταν μπορεί να εφαρμοστεί είτε τοπικά και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται σε μία περιοχή, είτε ολοσωματικά και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα που είναι διάσπαρτα σε όλο το σώμα. Η περιοχική ή τοπικά εφαρμοζόμενη υπερθερμία γίνεται κάθε 72 ώρες και βασίζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος από 42 έως 45 βαθμούς Κελσίου ενώ η ολοσωματική υπερθερμία, γίνεται μια φορά κάθε 30 ημέρες για τρεις συνεχόμενες μήνες και βασίζεται στην αύξηση της θερμοκρασίας στους 39 βαθμούς Κελσίου για 3 – 4 ώρες ή στους 41 βαθμούς Κελσίου και υψηλότερα για πάνω από 60 λεπτά.
    Η ολοσωματική υπερθερμία προς το παρόν εφαρμόζεται σε ένα ιδιωτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ από τις 8 Μαρτίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται και σε ένα δεύτερο. Εξάλλου μετά από 3-4 μήνες αναμένεται να προμηθευτεί και το Ιατρικό Διαβαλκανικό τα μηχανήματα για την εφαρμογή τόσο της περιοχικής όσο και της ολοσωματικής υπερθερμίας.
    Σήμερα η υπερθερμία χαρακτηρίζεται ως ο τέταρτος πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία και τη χειρουργική. Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες που συνδυάζουν την υπερθερμία με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία επιβεβαιώνουν τη συνεργική δράση όλων αυτών με εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη διάρκεια και την ποιότητα ζωής του ασθενούς.
    Παγκοσμίως έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν περισσότερες από 3000 μονάδες υπερθερμίας και κάθε χρόνο γίνονται χιλιάδες συνεδρίες σε συνεργασία με ογκολόγους και ακτινοθεραπευτές , βοηθώντας και ενισχύονται τους ασθενείς που πάσχουν από κάθε μορφή καρκίνου.
    Δημόσια παρουσίαση της μεθόδου της υπερθερμίας θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Nikopolis ενώ την επόμενη ημέρα θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Intercontinental.





H άσκηση αποτρέπει το κάπνισμα
Καρκίνος του στόματος: Aνησυχητική αύξηση στις γυναίκες
Η καλή χοληστερίνη προβληματίζει τους γιατρούς
Θυρεοειδής και διατροφή
Οι μεγάλες μερίδες οδηγούν σε υπερφαγία
Καρύδια: Μια πολύτιμη τροφή
Τα ψυχεδελικά μανιτάρια ίσως έχουν θεραπευτική δράση
Τα ανδρικά γραφεία έχουν περισσότερα μικρόβια από αυτά των γυναικών

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ