Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' την υγεία μου απο το ...SOLARIUM

Ο  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  σας ενημερώνει για  έρευνες για τον κινδύνο μελανώματος απο τα   solarium
Οι καμπίνες SOLARIUM  δηλαδή οι καμπίνες   τεχνητού μαυρίσματος  με ακτινοβολία   ευθύνονται για 800 και πλέον θανάτους το χρόνο από καρκίνο του δέρματος στην Ευρώπη ,αφού οι χρήστες τους  έχουν αυξημένο κίνδυνο κατά 20% να παρουσιάσουν κάποια στιγμή μελάνωμα, σύμφωνα με έρευνα  που δημοσιεύθηκε  στη British Medical Journal (BMJ).



Τουλάχιστον   το 5,4 %  των ασθενών του δερματικού μελανώματος  απο 18 ευρωπαϊκές χώρες, συνδέονται με τη χρήση  SOLARIUM , σύμφωνα με το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Πρόληψης (Ipri) της Λιόν και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας (ΙΕΟ) του Μιλάνου.


Οι 27 σχετικές έρευνες αποδεικνύουν ότι  το 20% αυτών θα ασθενήσουν απο μελάνωμα εφόσον χρησιμοποιήσαν καμπινα μαυρίσματος με υπεριώδη ακτινοβολία .
Ο κίνδυνος αυτός  «διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται  σε όσους έκαναν σολάριουμ πριν την ηλικία των 35 ετών
ΕΤΣΙ  Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ   (ΠΟΥ) πρέπει να ορίσει αυστηρούς όρους για την μη χρηση τους απο ανηλίκους , να ορίσει αυστηρούς τεχνικους ελέγχους για την  σωστή λειτουργία τους , να  πληροφορεί τον κόσμο  να αποφεύγει να  εκτίθεται σε τέτοιου είδους συσκευές.
π.χ στη Βραζιλία υπάρχει απαγόρευση των  σολάριουμ από το 2009  λόγω αυξησης κρουσμάτων μελανώματος .

 Η ακτινοβολία  απο τον ήλιο  και απο τις  καμπίνες μαυρίσματος με ακτινοβολία έχουν χαρακτηριστεί «καρκινογόνες κυρίως για τους ανθρώπους», από το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (Circ)

Τα κρούσματα μελανώματος αυξάνονται εως 7% ετησίως τα τελευταία 40 χρόνια μεταξύ του λευκού πληθυσμού διαφόρων χωρών σε όλο τον κόσμο κυρίως εξαιτίας της μόδας της ηλιοθεραπείας - της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο στις παραλίες και του solarium , η λύση προληψης γενικά μια ,  λιγοτερη εκθεση στον ήλιο και πάντα με προστασία, αποφυγή συσκευών τεχνικου μαυρίσματος με ακτινοβολία

Ο «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  θα ειναι παρόν στο θέμα για να θεσπιστούν αυστηροι κανονισμοί για την χρηση των solarium

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ