Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

« ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » τα δάση & τα πάρκα για την υγεία μου

« ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »   τα δάση & τα πάρκα για την υγεία μου
 
Τα πάρκα & η υγεία μας
 
Αφήστε τα  κλιματιστικά και περπατήστε στα πάρκα και τα δάση      
 Σύμφωνα  με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», μια σειρά από κλινικές μελέτες πανεπιστημίων μας δείχνουν  πως μία-δύο ώρες ανάμεσα στα δέντρα αρκούν για να ενισχυθεί σημαντικά η λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι

---- Ο ένας λόγος είναι η ενισχυτική δράση των δασών για την  ελάττωση του στρες.
---- Ο άλλος  είναι ότι  οι φυσικές φυτοκτόνες ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα από τα φυτά για να τα προστατευθούν  από την αποσύνθεση και τα έντομα  ωφελούν αποτελεσματικά και άμεσα και τους ανθρώπους.

Η τελευταία σχετική  μελέτη  με  εξαιρετικά αποτελέσματα δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 όπου  αναλύθηκαν στοιχεία από 280 υγιείς εθελοντές από την Ιαπωνία σχετικά με τις  επισκέψεις τους σε δάση και εθνικούς δρυμούς για θεραπευτικούς σκοπούς . Αυτό που οι ίδιοι  αποκαλούν από την αρχαιότητα  «σινρίν-γιόκου» ή «μπάνιο στο δάσος».

Πριν και μετά τους περιπάτους οι ερευνητές υπέβαλαν τους εθελοντές τους σε εξετάσεις, διαπιστώνοντας ότι έπειτα από τον περίπατο στο δάσος είχαν, μεταξύ άλλων, «χαμηλότερες συγκεντρώσεις κορτιζόλης (είναι η ορμόνη του στρες) στο αίμα, χαμηλότερο καρδιακό παλμό και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση».

Υπάρχουν επίσης πολλές τεκμηριωμένες  μελέτες οι οποίες δείχνουν πως οι επισκέψεις σε πάρκα και δάση αυξάνουν τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων _ δηλαδή των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος _ στο αίμα.

Οι έρευνες αυτές που δημοσιοποιηθήκαν το 2007-2009- 2010 έδειξαν ότι  μετα  από ένα  διήμερο περίπατο σε πάρκο διάρκειας 2 ωρών είχαν αυξηθεί κατά 50% τα επίπεδα των φυσικών κυττάρων-δολοφόνων που υπάρχουν στο αίμα για να εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια και κάθε είδους παθογόνους μικροοργανισμούς , αυξάνοντας τα λευκά τους αιμοσφαίρια για μια εβδομάδα . Αιτία η έκθεση τους στις φυσικές φυτοκτόνες ουσίες των δένδρων.

Για τον « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  
Τα ιδρυτικά του μέλη  

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ