Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''... τη υγεία μου απο την ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

« ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»...
τα καλά νεα για την ΥΓΕΙΑ με νέα ΦΑΡΜΑΚΑ

Έρχεται το φάρμακο για την κληρονομική νεφρική ανεπάρκεια τύπου ADPKD

Επιστήμονες του UC Santa Barbara ανακάλυψαν πως ασθενείς με κληρονομική νεφρική ανεπάρκεια μπορούν να βοηθηθούν από φάρμακο το οποίο ήδη χρησιμοποιείται σε άλλες θεραπείες. Τα ευρήματά τους δημοσιεύονται στην τρέχουσα έκδοση της επιθεώρησης Proceedings of the National Academy of Sciences.
Πάνω από 600.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, και περίπου 12.000.000 παγκοσμίως, αντιμετωπίζουν την κληρονομική νεφρική ανεπάρκεια γνωστή και ως αυτοσωματική κυρίαρχη πολυκυστική νόσο των νεφρών (autosomal-dominant polycystic kidney disease - ADPKD). Η νόσος χαρακτηρίζεται από την εξάπλωση χιλιάδων κυστών οι οποίες εξασθενούν τα νεφρά προκαλώντας νεφρική ανεπάρκεια στους μισούς από τους ασθενείς, περίπου στην ηλικία των 50. Το ADPKD είναι ένας από του βασικούς παράγοντες νεφρικής ανεπάρκειας στις ΗΠΑ.
¨Τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει καμία θεραπεία η οποία να προστατεύει τον ασθενή από την ανάπτυξη των κυστών ή να επιτυγχάνει την καθυστέρηση αυτής και οι περισσότεροι από τους πάσχοντες από ADPKD χρειάζονται μεταμόσχευση νεφρού ή εφ όρου ζωής αιμοκάθαρση ώστε να επιζήσουν¨ δήλωσε ο Thomas Weimbs, διευθυντής του εργαστηρίου του UC Santa Barbara όπου έγινε η ανακάλυψη. Ο Weimbs είναι επίσης συνεργαζόμενος καθηγητής στο τμήμα Μοριακής, Κυτταρικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας και στο ινστιτούτο έρευνας Νευροεπιστημών του UC Santa Barbara.
Η πρόσφατη δουλειά στο εργαστήριό του αποκάλυψε μια σημαντική διαφορά μεταξύ των νεφρικών κυστών και του κανονικού νεφρικού ιστού. Εκεί βρέθηκε πως η ακολουθία STAT6 –η οποία μέχρι σήμερα θεωρείτο σημαντική στα άνοσα κύτταρα-, ενεργοποιείται στις νεφρικές κύστες πράγμα που δε συμβαίνει στα υγιή νεφρά. Τα κυστικά νεφρικά κύτταρα «κλειδώνουν» τη διαρκή λειτουργία της ακολουθίας αυτής η οποία είναι τελικά που οδηγεί στην εκτεταμένη εξάπλωση και διόγκωση των κυστών στο ADPKD.
Το φάρμακο/ουσία Λεφλουνομίδη (Leflunomide) το οποίο είναι κλινικά εγκεκριμένο και χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, είχε από το παρελθόν δώσει δείγματα πως αναστέλλει την εξάπλωση ης ακολουθίας STAT6 στα κύτταρα. Ο Weimbs και η ομάδα του βρήκαν πως η Λεφλουνομίδη είναι εξίσου δραστική στον περιορισμό του μεγέθους των κυτταρικών κυστών σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια με ADPKD.
¨Αυτό που δείχνουν τα αποτελέσματα είναι ότι η ακολουθία STAT6 είναι ο πολλά υποσχόμενος στόχος για τον οποίο θα πρέπει να αναπτυχθούν τα κατάλληλα φάρμακα ώστε να καταπολεμηθεί/θεραπευθεί το ADPKD στο μέλλον¨ πρόσθεσε ο Weimbs, συμπληρώνοντας πως ¨η πιθανότητα αυτή είναι μας προκαλεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό καθώς φάρμακα που περιορίζουν την ακολουθία STAT6 ήδη υπάρχουν ή βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή¨.

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ