Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''-- ...ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΛΥΜΠΑΩ

Ο  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» 

Σας  υπενθυμίζει …

μερικούς από τους βασικούς  Κανόνες για μια ασφαλή κολύμβηση

    * Μην κολυμπάτε ποτέ με γεμάτο στομάχι. Κολυμπήστε  με ασφάλεια   μετα από 4 ώρες εφόσον έχετε φάει . Το φαγητό πρίν την κολύμβηση το καθιστα   ιδιαίτερα προβληματικό και επικίνδυνο για την ζωή μας
    * Μην κολυμπάτε όταν δεν αισθάνεστε καλά.      Το κολύμπι απαιτεί εγρήγορση και καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για να θεωρηθεί ωφέλιμο. Άτομα τα οποία για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνονται καλά (ζάλη, πονοκέφαλο, τάση για λιποθυμία ή για έμετο, πυρετό, δύσπνοια, κοιλιακά ενοχλήματα, πόνους στο στήθος κ.α.)πρέπει να αποφεύγουν την κολύμβηση.
         * Κολυμπάτε προσεκτικά σε άγνωστες θάλασσες. Μην κάνετε  βουτιές σε άγνωστα σημεία και επικίνδυνα.
    * Αποφεύγετε να κολυμπάτε σε απομονωμένες και απόμακρες παραλίες που δεν γνωρίζετε , ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζετε κολύμπι και δεν υπάρχουν στο χώρο άλλα άτομα που μπορούν να προσφέρουν  βοήθεια αν χρειαστεί .
    * Μην έχετε  υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και τις κολυμβητικές σας ικανότητες που μπορεί να σας οδηγήσουν σε επικίνδυνες υπερβολές.
    * Μην αφήνετε τα παιδιά  να κολυμπούν μόνα και χωρίς συνεχή  επίβλεψη ..
    * Αποφεύγετε το νυκτερινό κολύμπι. Η κολύμβηση στο σκοτάδι εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνου.
    * Μην  κολυμπάτε μετά από κατανάλωση  αλκοόλ. Το οινόπνευμα μειώνει σημαντικά τις αντιδράσεις και την εκτίμηση των κινδύνων.
     Το αλκοόλ  μπορεί να δημιουργήσει ζάλη ή  έμετους ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση μέσα στο νερό.
    * Άτομα ευπαθή  πάσχοντα  από σοβαρές παθήσεις θα πρέπει πριν το καλοκαίρι  να επισκέπτονται τον γιατρό τους και να ζητούν την άδεια τους για ηλιοθεραπεία & κολύμπι.

(… από το εργο ‘’ κανόνες καλοκαιρινής επιβίωσης ‘’
       του ιδρυτικού μας μέλους Λιάτσου Γιώργου )

Για τον «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» 

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ