Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' με προτάσεις και κανόνες την ασφαλεια στα campus

Ο    «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

σας  υπενθυμίζει ότι εκ  του αποτελέσματος κρίνεται η επιτυχία μιας προσπάθειας.  

Η απόφαση σας να οργανώσετε  για εφέτος ελεύθερο καλοκαιρινό campus  για τους μικρούς σας δημότες , χαιρετήθηκε θετικά από την πλειοψηφία των δημοτών σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.
     Αυτό φαίνεται από την  ανέλπιστα μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1180 παιδιά και για τις δυο περιόδους, Έναντι  των 260 περίπου που συμμετείχαν με ένα μικρό αντίτιμο τα τελευταία χρόνια .
Η επιτυχία  της προσπάθειας  θα ήταν σημαντικότερη  αν πρωτίστως είχε μελετηθεί και οργανωθεί σωστά η μετακίνηση και τα μέτρα ασφάλειας των συμμετεχόντων.
Η ασφάλεια όμως φαίνεται πως και πάλυ είναι σε δεύτερη μοίρα .
       Πρόσφατα  οι μικροί συμμετέχοντες του δημοτικού campus από τύχη δεν ενεπλάκησαν και ήταν  μάρτυρες δυο ατυχημάτων μεταξύ Τριπόλεως και Κύπρου  (χωρίς  ευτυχώς  άσχημη έκβαση ), την ώρα της διέλευσης τους
      Αυτό γιατί  οι  φύλακες σχολικών κτηρίων δεν μπορούν να είναι ούτε τροχονόμοι , ούτε παιδονόμοι και οι   φύλακες των αθλητικών χώρων δεν μπορούν να είναι συνοδοί  νηπίων .
Απ την άλλη οι υπάρχοντες  γυμναστές και  νηπιαγωγοί που συμμετέχουν βρίσκονται στα όρια τους για  να καλύψουν τις ανάγκες  ενός τόσο μεγάλου αριθμού παιδιών και να έχουν και την ευθύνη της ασφάλειας τους.
Ως εκ τούτου σας ζητάμε :
   Άμεσα να πάρτε μέτρα ασφάλειας για τις μετακινήσεις των παιδιών που συμμετέχουν στο campus,  ενεργοποιώντας  εκείνες τις ώρες την δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία της περιοχής μας που έχουν την ευθύνη για τις ομαδικές  μετακινήσεις των  πολιτών.
    Ελέγχετε  συνεχώς  τους χώρους συγκέντρωσης των παϊδιών για την ασφάλεια τους  , σκάλες , πατώματα , μπαλκόνια , κάγκελα , ασφαλεις είσοδοι & έξοδοι, ασφαλείς χώροι άθλησης , διαθέσιμα φορητά φαρμακεία κτλ κτλ
    Εφοδιάστε, με συστήματα άμεσης επικοινωνίας τις υπηρεσίες και όσους  εμπλέκονται με την λειτουργία του  campus (ιατρικό team, διοίκηση , υπεύθυνους  διατροφής , υπεύθυνους δημιουργικής απασχόλησης & αθλητισμου ,  κτλ κτλ )
    Οργανώστε ομάδα έκτακτης & άμεσης ανάγκης  (ιατρός , τμήμα επικοινωνίας , ειδικό συνεργείο άμεσης επέμβασης  κτλ κτλ )

       Αν όλα αυτά είναι δύσκολα να γίνουν , τώρα , στην πορεία αυτής της  θετικής σας προσπάθειας, ιεραρχήστε τα άκρως απαραίτητα για την ασφάλεια τους   και ας ευχηθούμε  ότι και οι 1200 μικροί μας δημότες θα είναι μέχρι το τέλος της προσπάθειας σας υγιείς και χαρούμενοι .

Ελπίζουμε δε , ότι το φετινό free campus of the city θα είναι ένα  καλό crass test  που θα σας δώσει εμπειρίες και ιδέες οργάνωσης για του χρόνου .




Σημείωση:  ο   «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» με τα μέλη και τους ειδικούς συνεργάτες του μπορεί να σας στηρίζει   εθελοντικά με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σε τέτοιες προσπάθειες .


                                                                  Για τον     «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»
                           Τα ιδρυτικά του μέλη &
Ο  πρόεδρος του
Λιατσος Γιώργος
Επ/της ohsas &
Δ/της ασφάλειας  κρίσεων 

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ