Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

"ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''--- ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

          

          ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
                         ---          ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ 


    Ο       «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»                                                            

σας ενημερώνει για  μερικούς βασικούς κανόνες  που πρέπει να τηρούνται για  την κατάληψη των πεζοδρομίων από υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις για την ασφάλεια των πολιτών όπως  ισχύουν στην ΕΕ και  την Ελλάδα.

Για τους επιχειρηματίες:
1ο Τα πραπεζοκαθισματα  δεν μπορούν να δημιουργούν προβλήματα διέλευσης  και ασφάλειας στους πολίτες και ιδιαιτέρως στους ΑΜΕΑ.   Πρέπει να  επιτρέπουν την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών προς όλες τις κατευθύνσεις
2ο Για την ασφάλεια των πολιτών και των πελατών τους θα πρέπει οι επιχειρηματίες ( με δική τους οικονομική επιβάρυνση )  και με έγκριση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για λόγους ασφάλειας και αισθητικής,  να τοποθετούν ειδικές  μπάρες ασφαλείας ( για οδούς  ήπιας κυκλοφορίας  ) μεταξύ πεζοδρομίου και δρόμου
3ο Να φροντίζουν την σωστή υγιεινή και αισθητική του πεζοδρομίου που αναπτύσσεται στην επιχείρησης τους για να μην επιβαρύνουν  επιπροσθέτως  την υπηρεσία καθαριότητας και συντήρησης των πεζοδρομίων  της πόλης  .
4ο Να φροντίζουν τα δένδρα και το πράσινο  που έχουν  τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο που αναπτύσσεται η επιχείρηση τους . Μαζι δε με  την αρμόδια υπηρεσία του δήμου  να αντικαθιστούν  όσα καταστρέφονται.
5ο Να αναρτούν  ειδικό έντυπο σε εμφανή σημειο σε κάθε επιχείρηση που θα αναφέρει το είδος της κατάληψης του πεζοδρομίου , το μέγεθος , την διαρκεια και το αντίτιμο της κατάληψης .


Για την πολιτεία : 
1ο Να ορίζει  ακριβώς τον αριθμό των τραπεζοκαθισματων που θα  είναι ανάλογος της πρόσοψης της επιχείρησης που θα αναπτύσσονται και του μεγέθους των πεζοδρομίων.
2ο Να ορίζει  τα είδη και τα μεγέθη των  αντικειμένων που θα χρησιμοποιούνται για την αισθητικη των πεζοδρομίων
3ο Να ορίζει χωρίς παρεκκλίσεις και με διαφανεια,  τη διαρκεια της αδειας , το τίμημα και οι κυρώσεις σε τυχον παρατυπίες .
4ο  Να ελέγχει την τήρηση των κανόνων που επισήμως ορίζονται,

Μόνο ετσι μπορεί να υπάρξει  ισονομία και  οργάνωση ,   προέχοντας    η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς να θίγεται η  αισθητική της πολης μας αλλά και η εξυπηρέτηση των  επιχειρηματιών 

ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Οι κανόνες που αναφέρθηκαν κατεγράφησαν και είναι σε ισχύ  , μετα απο καταγγελίες και ενώπιων Ελληνικών και ξένων δικαστηρίων για θέματα ασφάλειας και ισονομια ς των πολιτών .

Για τον       «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»

Τα ιδρυτικά του μέλη
& ο πρόεδρος του
Λιάτσος Γιώργος


ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ