Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ ''... την ψυχική υγεία των παιδιών

  «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» 
την Ψυχική υγεία των παιδιών

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ

Μοναξιά.
 Επίπονο συναίσθημα απομόνωσης που μπορεί να οδηγήσει συχνά σε θλίψη και απόγνωση , με ανεξέλεχτα αποτελέσματα  Ενα παιδί μπορεί να νιώθει μοναξιά ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται μόνο του, με άλλα παιδιά ή με τους γονείς του.
Νιώθει ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους άλλους ή ότι δεν το καταλαβαίνουν, δεν το ακούνε ή δεν του δείχνουν αγάπη και αδιαφορούν για την υπαρξή του.

Η μοναξιά εκδηλώνεται συνήθως με τις ακόλουθες συμπεριφορές:
* Εσωστρέφεια
* Δυσκολία στην επικοινωνία με τα συνομήλικα παιδιά.
* Τάσεις απομόνωσης, αποφυγή κοινωνικών συναναστροφών.
* Επίμονο συναίσθημα θλίψης, φόβου, ενοχών.
* Συχνό κλάμα.
* Επιθετικότητα.
* Χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Ενα παιδί μπορεί να νιώθει έτσι όταν οι γονείς του είναι μοναχικοί και αντικοινωνικοί   και ζουν σε ενα μελαγχολικό περιβάλλον..
Όταν οι  γονείς του  δημιουργούν ματαξύ τους έντονες καταστάσεις βίας, μπροστά  του , ετσι που αυτό να  στρέφει τον πόνο και την δυσαρέσκεια του , μέσα του.
Όταν οι  γονείς  είναι απόντες από τον γονεϊκό τους ρόλο.
Όταν η μοναξιά που επιμένει μπορεί να είναι σύμπτωμα κατάθλιψης  έχοντας πιθανά  και άλλα κλινικά συμπτώματα   στην καθημερινότητα  του παιδιού που πάσχει.

Ένα παιδί μας  μπορεί και πρέπει να βγει από τη μοναξιά του, αν:

--Προσπαθήσουμε να Κατανοήσουμε γιατί το παιδί νιώθει μόνο  και βρούμε την αιτία ( στο σχολικό και οικογενειακό του περιβάλλον ή στην καθημερινότητά του).
--Σταματήσουν να Συμμετέχουν  οι γονείς εστω και αθελά τους στη μοναξιά του παιδιού τους.
--Αν κατανοήσουμε και ανιχνευσουμε  Πώς νιώθει το παιδί με τον εαυτό του και την εικόνα του και την αλλαξουμε ενισχυοντας την .
Οι λυσεις είναι :
-- Μιλήστε μαζί του και  εκμαιεύστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.
-- Αφήστε το να εκφραστεί με εκείνο τον τρόπο που το εκφραζεί και το γεμίζει ψυχικά (με λόγο , παραμύθι , ζωγραφική,  μουσική κτλ .).
 --Βοηθήστε το παιδί σας να κοινωνικοποιηθεί μέσα απο ομαδικές δραστηριότητες  και εκτός σχολείου,  μιλώντας του για τα οφέλη της επικοινωνίας  με τα άλλα παιδιά και για την  ψυχική  ισοροπια και τις  εμπειρίες που θα αποκτήσει απο τις ανθρώπινες σχέσεις στη ζωή του  .

για τον «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»
το ιδρυτικό μας μέλος & υπεύθυνη για θέματα νεολαίας
Δημητρέλη Χριστίνα

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ