Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

΄΄ ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ '' ... την υγεία των νηπίων απο το ΔισΑ ΣΤΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟ

 Ο«ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»   σας ενημερώνει: 

Μια «βόμβα» στα υλικά συσκευασίας

Tα νέα που μας έρχονται από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή είναι μάλλον ελπιδοφόρα μιας και η E.E. αποφάσισε την απαγόρευση από τον Mάρτιο του 2011 της παραγωγής των μπιμπερό που περιέχουν δισφαινόλη A (ΔισA), μία αμφιλεγόμενη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών δοχείων για τρόφιμα, ανακοίνωσε σήμερα η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή. Aς δούμε, όμως, τι είναι η ΔισA.
H ΔισA σχεδιάστηκε το 1936 ως τεχνητή ορμόνη, αλλά σήμερα είναι τόσο διαδεδομένη στα υλικά συσκευασίας και παράγεται σε παγκόσμια κλίμακα σε τεράστιες ποσότητες (περίπου 3 δισ. κιλά το χρόνο). H ΔισA σήμερα υπάρχει σε ένα πλήθος υλικών συσκευασίας που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, με αποτέλεσμα να μπορούμε να πούμε ότι είναι μέρος της καθημερινότητάς μας τόσο ως παραγωγοί υλικών συσκευασίας αλλά και ως καταναλωτές.
Εφαρμογές
Tα μόρια της ΔισA ενώνονται με εστερικούς δεσμούς και σχηματίζουν πολυμερές υλικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή των λεγόμενων πολυκαρβονικών φιλμ που έχουν εφαρμογές στη βιομηχανία των Tροφίμων & Ποτών, από τα πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών μέχρι τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιεί ο αρτοποιός της γειτονιάς μας.
 Συνάμα η ΔισA είναι ένα χημικό μόριο που  ανιχνεύεται στα ούρα μας και  προκαλεί εξασθένιση του ανθρώπινου σπέρματος. Δυστυχώς προσφατες μελετες εδειξαν επικυνδινα  υψηλά  επίπεδα της ΔισA  στα ούρα παιδιών ηλικίας μεταξύ 6 και 11 χρονών!
μελετες και ερευνες σε ΗΠΑ και Κίνα εδειξαν οτι το εν λοχο στοιχειο προκαλει εξασθένιση του ανδρικού σπέρματος και της αναπαραγωγικής του  ικανότητας σε αριθμό και κινητικότητα σπερματοζωαρίων
Στην ΕΕ η Δανία είναι η πρώτη χώρα  που απαγόρευσε από τις 1.7.2010 την ύπαρξη της ΔισA τουλάχιστον σε όλα τα υλικά που έρχονται σε επαφή με μικρά παιδιά ηλικίας 0-3 ετών.
 Έτσι, από 1.7.2010, στη Δανία είναι παράνομη η χρήση μπιμπερό, πλαστικών περιεκτών για φαγητό και νερό καθώς και κάθε υλικού συσκευασίας που προορίζεται για χρήση από λιλιπούτειους καταναλωτές και περιέχουν ΔισA.
  Οι  καταναλωτές και οι υπεύθυνοι φορείς μπορούν να ενημερωθουν σχετικά με τη ΔισA  απο την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή για την Aσφάλεια των Tροφίμων (EFSA).
H EFSA στις 23.9.2010 εξέδωσε τη σχετική επικαιροποιημένη της επιστημονική  θέση (http://www.efsa.europa.eu/en/scdocs/scdoc/1829.htm)

Για τον «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» 
Το ιδρυτικό μας μέλος & υπεύθυνη για θέματα  νηπιοβρεφοκομίας
Τσολομίτη Γιώτα

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ