Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' στην ημερίδα του ΜΚΙΕ ήταν εκεί ...


Τό Σάββατο 9 Ιουνίου
Ο «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ»
ήταν παρόν
ΣΤΗΝ    ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΚΙΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
  '' ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ''
στέφθηκε  με επιτυχία οργάνωσης και προσέλευσης . Παρόντες και με λόγο υπεύθυνο και ουσιαστικό ήταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Παύλος , ο δήμαρχος Ελληνικού  Αργυρούπολης κος Κορτζίδης  και υπεύθυνος αντιδήμαρχος Κ/Υ. κος  Μαραγκός
τα  μέλη του ΜΚΙΕ κος Βήχας και κος Παδακάκης (καρδιολόγος και ορθοπεδικός αντίστοιχα ) , η  παιδίατρος Στ. Κωσταρίδου , η ψυχολόγος   M.Ρώτα , ιατρός εκπρόσωπός των ιατρών του Νοσ.  ΜΕΤΑΞΑ,  εκπρόσωποι των κοινωνικών ιατρείων της Θεσσαλονίκης ο οδοντίατρος  Θαν. Κόμνης  , της Πρέβεζας η παιδοψυχίατρος  Π.Μιχελάκου   και  δ/ντρια των γιατρών του κόσμου κα Ευγ. Θάνου.
Όλοι με τον λόγο και το έργο τους  δημιούργησαν  μια ακτίνα Ελπίδας  στα δύσκολα του σήμερα
αφού ανιχνεύτηκαν αξίες και προτάθηκαν σκέψεις για έργο,  για  ένα αλληλέγγυο σήμερα , για ένα πιο ανθρώπινο αύριο.
Στη ροή της συζήτησης με το κοινό,   πήρε το λόγο και  ο πρόεδρος του εθελοντικού συλλόγου  του ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''  Λιάτσος  Γιώργος  που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων... στην ανάγκη  να ανακαλύψουμε τις χαμένες μας αξίες , και  κάλεσε τους επίσημους καλεσμένους να οργανώσουν στις πόλεις τους  και άλλες ενέργειες αλληλεγγύης  όπως μια από αυτές που αναπτύσσει ο   ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''    στα νότια προάστια ξεκινώντας από την Αργυρούπολη και το Ελληνικό ,  με το δίκτυο
  ''ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΗ ΛΗΓΜΕΝΟ ... ΧΑΜΕΝΟ ''
  έτσι που αν και μικρό , μέσα σε ένα 1 μηνα  ,   να  μπορεί να  προσφέρει   σε εβδομαδιαία  βάση,  εκατοντάδες    μη ληγμένα φάρμακα σε εθελοντικούς  φορείς υγείας  και δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες  σε ολη τη χώρα , προκειμένου να χορηγηθούν  σε ανασφάλιστους  ή ανέργους συνανθρώπους μας. 
Τέλος ανέφερε  ότι,    ο εθελοντισμός και  η  προσφορά  δυστυχώς σήμερα γεννιούνται από την έλλειψη   κοινωνικής πολιτικής  (ενώ δεν θα έπρεπε να είναι έτσι )   , όμως δεν παύουν... να   είναι υπέρτατες αξίες που πρέπει να υπηρετούνται πάντα  με αγνές προθέσεις  και  να απευθύνονται  σε όλους,  ιδιαίτερα  σε εκείνους που επιτάσσει κάθε φορά η ανάγκη  ,  σήμερα  δυστυχώς μεγάλη  ανάγκη έχουν  και   οι Έλληνες ανασφάλιστοι , οι  άνεργοι ,οι  χρόνια νοσούντες  κ.α .
 Η επιτυχία της κάθε προσφοράς   είναι,   αν θα μπορέσει να παρασύρει στην αγκαλιά της και να κάνει κοινωνούς  του έργου της  όσους  περισσότερους  μπορεί ,  ιδιαίτερα  νέους και παιδιά  , αυτό  πιστεύουμε  στον ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''  ότι θα είναι  και το μόνο θετικό της κρίσης . Η  σημερινή επιτυχή ημερίδα του Μητροπολιτικού κοινωνικού ιατρείου του Ελληνικού  και οι καλεσμένοι της  μας έδειξαν τουλάχιστον  μια ελπίδα  ζωής για να μην είναι κανείς μόνος στην κρίση και όχι μόνο .

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ