Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

΄ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ & Η ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Ο «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ» 
σας  ενημερώνει για τα τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης και  για την χρήση του πανευρωπαϊκού αριθμού 
 εκτάκτου ανάγκης 112
Τηλέφωνα πρώτης ανάγκης που ΠΡΕΠΕΙ  να γνωρίζουμε
Υπηρεσία Τηλέφωνο
Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112
Άμεση Δράση 100
Πυροσβεστική 199
Ασθενοφόρο 166
Άμεση Επέμβαση Λιμενικού 108
Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 - 77.93.777
Η  ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΣΑς  ΣΕ  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΊΖΕΤΕ ΜΕ ΣΑΦΉΝΕΙΑ ,  ΣΤΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ & ΔΙΕΥΚΡΙΝΉΣΕΙΣ  ΟΠΩΣ :

  • Τί συνέβη
  • Πού συνέβη (ακριβής περιοχή, όχι π.χ. "στην εθνική")
  • Πόσοι τραυματίες υπάρχουν
  • Τί τραύματα έχουν
  • Πότε συνέβη το συμβάν
  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Το ονοματεπώνυμό μας & Τον αριθμό του τηλεφώνου που καλεσαμαι  και βέβαια   Δεν κλείνουμε   ΠΟΤΕ πρώτοι το τηλέφωνο!

ΕΠΙ   προσθέτως να το συμβάν έχει γίνει σε δυσπρόσιτη περιοχή, μπορεί να μας καλέσουν για να μας δώσουν οδηγίες για το τί να κάνουμε όσο περιμένουμε να έρθει η βοήθεια.

Εκτός του Κέντρου Δηλητηριάσεων, όλοι οι υπόλοιποι αριθμοί καλούνται δωρεάν τόσο από σταθερά και κινητά τηλέφωνα όσο και από καρτοτηλέφωνα.

Τον αριθμό 112, μπορείτε να καλέσετε από οπουδήποτε εντός Ευρώπης, και πάλι χωρίς χρέωση.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΛΗΣΗΣ 112

ΣΕ ΚΑΘΕ  ΚΛΗΣΗ  ΣΑς
  1.      Ο τηλεφωνητής που θα  σας απαντήσει και  θα προωθήσει την κλήση στον κατάλληλο αποδέκτη ανάλογα με το περιστατικό (τη χώρα και την περιοχή )
  2.     Το 112 μπορείτε να το καλέσετε από κινητό ακόμα και αν δεν έχετε υπόλοιπο στην κάρτα σας, δεν έχετε σήμα ή είναι κλειδωμένο το πληκτρολόγιο του κινητού.
  3.      Μπορείτε να καλέσετε το 112  απο ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ ακόμα και χωρίς την ύπαρξη κάρτας.
  4.      Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε το πού βρίσκεστε, το 112 μπορεί να εντοπίσει κατά    προσέγγιση τη θέση σας.
  5.      Επίσης, αν κατά λάθος καλέσετε το 112, μην κλείσετε το τηλέφωνο καθώς έτσι κινητοποιείται την υπηρεσία η οποία θα θεωρήσει ότι κάποιος κινδυνεύει. Αντίθετα, μιλήστε με τον τηλεφωνητή και εξηγήστε ότι η κλήση έγινε από λάθος και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ή έκτακτη ανάγκη.

Γενικότερα, αν πρέπει να θυμάστε απ' έξω έναν αριθμό, καλύτερα να θυμάστε το 112.

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ