Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΥΡΙΟΥ... ΛΟΓΩ ΔΟΧΕΙΟΥ

Ανάκληση τυριού από τον Ε.Φ.Ε.Τ
 02 /6/  2012 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ.,  η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε ότι το « δοχείο με διαστάσεις 23Χ23Χ19cm, περιέκτης τυριού» με τις ενδείξεις : ΠΚ – ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΑ – Π .ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ» είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ & ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι :
  1. Υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες  παρατηρούνται σημεία αποκόλλησης του επιχρίσματος  .
  2. Κατά την επαφή του με  όξινα τροφίμα (3% οξικό οξύ), παρατηρείται αλλοίωσή του και  είναι ακατάλληλο δοχείο για χρήση σε σχέση με όξινα τρόφιμα (pH <4.5).
Έτσι  είναι δυνατόν α) να προσβληθεί από το  τρόφιμο β) να μεταφέρει στο τρόφιμο ουσίες  επιβλαβής για την υγεία του καταναλωτικού κοινού και  να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία [Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί (ΕΚ) αριθμ. 1935/2004, άρθρο 3 § 1, 2023/2006 άρθρο 5§ 2, 178/2002 άρθρο 14, Κώδικας Τροφίμων και Ποτών άρθρο 3 § 8, άρθρο 9 § 4, άρθρο 28§ 2 στ, ζ].
Με βάση αυτά ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τον συγκεκριμένο περιέκτη να μην τον χρησιμοποιήσουν και να μην καταναλώσουν προϊόντα (τυρί) που εμπεριέχονται σε αυτόν.

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ