Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Στο εδώλιο για Ρύπανση αλλά με ... καθυστέρηση


Ο σύλλογος εθελοντών ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' σας ενημερώνει για ρύπανση και καταγγελίες στην περιφέρεια της Εύβοιας 


apovlitaΎστερα από αναβολή που πήραν την Παρασκευή  18/7,  θα καθίσουν στις 25/1/2015 στο εδώλιο   κατηγορούμενοι οι υπεύθυνοι τριών Βιομηχανιών στον όρμο Μικρό Βαθύ της Αυλίδας.
Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ύστερα από έλεγχο που έκανε το 2010 στις τρεις Βιομηχανίες, συνέταξε πόρισμα που, μαζί με τις καταγγελίες των κατοίκων, συνετέλεσαν ώστε να ασκηθεί η ποινική δίωξη.
Πρόκειται για την Βιομηχανία «Ναυπηγεία Χαλκίδας», η οποία αποθήκευε υπαίθρια απόβλητα αμμοβολής που είναι «επικίνδυνα και τοξικά», και διοχέτευε στη θάλασσα λύματα που δεν είχε επεξεργαστεί βιολογικά.
Επίσης η Βιομηχανία «Νεοχημική» δεν απέτρεψε την εκροή ρυπασμένων από την Επιχείρηση υδάτων και εναπόθεσε χημικά προϊόντα υπαίθρια, με άμεση απειλή της δημόσιας υγείας.
Τέλος η Βιομηχανία «ΙΝΤΕΡΚΕΜ» διώκεται ποινικά για την διαχείριση επικίνδυνων υγρών αποβλήτων χωρίς άδεια και την παράνομη αποθήκευσή τους, την διοχέτευση στην θάλασσα άλλων υγρών αποβλήτων και για την έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού για τον περιορισμό των καυσαερίων.
Επίσης η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος επέβαλε πρόστιμα 373.450 ευρώ σε 12 Επιχειρήσεις για παραβάσεις Διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών, αστικών και άλλων αποβλήτων, υπερβάσεις τιμών εκπομπών, παράνομη διάνοιξη δρόμου και μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων.
Μεταξύ των παραβατών είναι το Κέντρο Υγείας Κω (λειτουργούσε χωρίς περιβαλλοντική άδεια), Επιχείρηση Οχημάτων Τέλους Ζωής (χωρίς Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και χωρίς Διαχειριστικό Σχέδιο Αποβλήτων), Επιχείρηση σκράπ (χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση), Εταιρεία κεραμοποιϊας, Επιχείρηση Οικοδομικών Υλικών και ένας Δήμος που δεν είχε αποκαταστήσει Ανενεργούς Χώρους Ανέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).
Τέλος το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θήβας επέβαλε «βαριά» πρόστιμα σε 7 Βιομηχανίες :
  1. AlumincoΑ.Ε. :  φυλάκιση 3 ετών και πρόστιμο 30.000 €
  2. ICRΙωάννου :  φυλάκιση 6 μηνών και πρόστιμο 10.000 €
  3. Γαλβανιστήρια Ελλάδος :   φυλάκιση 6 μηνών και πρόστιμο 10.000 €
  4. ViometaleΑ.Ε. :   φυλάκιση 1 έτους και πρόστιμο 15.000 €
  5. Βαφική Α.Ε. :  φυλάκιση 6 μηνών και πρόστιμο 1.000 €
  6. Ε.Α.Β. Α.Ε. :   φυλάκιση 1 έτους και πρόστιμο 20.000 € (αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά)
  7. BLKΒιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε. :  φυλάκιση 6 μηνών και πρόστιμο 2.000 €
Το ΠΑΚΟΕ το 2008 πραγματοποίησε εκτενή έρευνα η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Νομαρχία Εύβοιας και αφορούσε την απογραφή των πηγών ρύπανσης. Μεταξύ αυτών ήταν και οι προαναφερόμενες βιομηχανίες. Φαντασθείτε ότι πέρασαν οκτώ χρόνια για να αποφανθεί η Δικαιοσύνη κατά πόσον οι υπεύθυνοι των Βιομηχανιών αυτών που αποδεδειγμένα ρυπαίνουν θα τιμωρηθούν η όχι.
Αυτά είναι τα χάλια μας και μετά διαμαρτυρόμαστε ότι κόβονται μισθοί στους δικαστές και κάτι τέτοια.
Αίσχος κύριοι της όποιας εξουσίας.

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ