Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

''ΟΙΚΟ - ΠΡΟΙΟΝΤΑ'' ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ο   «ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »   ό,τι εστί, αξία ζωής !!! 

σας ενημερώνει για τα  προϊόντα που έχουμε στο σπίτι και προκαλούν καρκίνο 
Η Αμερικανική υπηρεσία  προστασίας περιβάλλοντος (EPA), μετά και από νέα έρευνα μας 
επισημαίνει ότι επικίνδυνα χημικά εμπεριέχονται σε προϊόντα που ενδέχεται να έχουμε στο σπίτι μας, τα πιο σημαντικά  από αυτά είναι .
1. Τα Χρώματα και οι μπογιές περιέχουν χημικές ουσίες Επικίνδυνες για την υγεία μας
  τα χρώματα που χρησιμοποιούμε για τη βαφή των τοίχων καθώς και σε ορισμένα καθαριστικά σπιτιού ή σε κεριά  ενδεχομένως να  έχουν πτητικές οργανικές ενώσεις που  προκαλούν καρκίνο.
Τα προϊόντα που  απελευθερώνουν τοξικά συστατικά στον αέρα εισέρχονται στον ανθρώπινο  μέσω της εισπνοής .
Χρησιμοποιήστε    μπογιές χωρίς πτητικές οργανικές ενώσεις και χωρίς  χημικά.  βάψετε το χώρο σας την άνοιξη ή το καλοκαίρι και έχετε ανοιχτά τα παράθυρα για να αερίζεται ο χώρος.
2. Τα Αντικολλητικά σκεύη μαγειρέματος
Τα μαγειρικά σκεύη (τηγάνια, ταψιά, κατσαρόλες κ.α.) που έχουν κατασκευαστεί με  Teflon, ενδέχεται να προκαλούν σοβαρό πρόβλημα υγείας . Η επίστρωσης τους ( PFOA) έχει κατηγορηθεί ως καρκινογόνο υλικό . Ερευνάτε ακόμα αν εισχωρεί στο φαγητό με τις υψηλές θερμοκρασίες και μετά απο πόσες χρήσεις κτλ κτλ 
Επιλέξτε  Γυάλινα, πορσελάνινα , κεραμικά  ή χάλκινα σκεύη ή ακόμη αντικολλητικά σκεύη με  επιστρώσεις κεραμικές ή τιτάνιο ή άλλες  που δεν περιέχουν PFOA.
3. Λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα
Όλα αυτά  εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Έρευνες έδειξαν  πως μεγάλο ποσοστό  καρκίνων στον εγκέφαλο και  ανοιών - αλτσχάιμερ  οφείλονταν στην παρατεταμένη χρήση   λιπασμάτων , εντομοκτόνων  και ζιζανιοκτόνων. 
Aποφύγετε λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα. Χρησιμοποιήστε φυσικά κάποιο εντομοκτόνα και λιπάσματα  .
4. Καθαριστικά σπιτιού
Συνήθως  εμπεριέχουν επικίνδυνα και τοξικά υλικά  που σε μακροχρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Τα πιο σοβαρά  εξ αυτών είναι τα αποσμητικά χώρου που περιέχουν παραδιχλωροβενζόλιο, που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο σε πνεύμονες, νεφρούς και συκώτι. Επικίνδυνα είναι και αρκετά καθαριστικά και ειδικά όσα εμπεριέχουν χλώριο ή αμμωνία.
Επιλέξτε  οικολογικά καθαριστικά 
 Φτιάξετε τα δικά σας απλά  καθαριστικά με νερό, ξύδι, χυμό λεμόνι και μαγειρική σόδα.


ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ