Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''

Σύλλογος ενεργών εθελοντών ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''

Αργυρούπολη, 28 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 154

                                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το νερό δεν πωλείται


Επανερχόμαστε - και όχι χωρίς λόγω - με νεότερο δελτίο τύπου θυμίζοντας σε όλους πως Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα! Οι νομοθεσίες που προτείνονται στην ΕΕ αλλά και εθνικά θα πρέπει να προασπίζουν και να διασφαλίζουν απολύτως  το ανθρώπινο δικαίωμα ολων να εχουν πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού-πόσιμου νερού και σε ελεγχόμενο δίκτυο αποχέτευσης. Δικαιώματα επίσημα αναγνωρισμένα, από τον Ο.Η.Ε. για την υγεία και την ανάπτυξη ολων των λαών .

Ο σύλλογος εθελοντών ‘’ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ’’  συμμετέχει, ενεργά σε Πρωτοβουλίες Πολιτών , που  παρακολουθούν το θέμα και ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία του, παρεμβαίνοντας συλλογικά και προσωπικά σε εθνικές και Ευρωπαϊκές  Επιτροπές θυμίζοντας τους πάντα  την ανάγκη του δικαιώματος όλων , για καθαρό νερό και για υγιεινή -ελεγχόμενη - αποχέτευση.

Μεταξύ άλλων ο ‘’ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ’’ συνεχίζει να  στηρίζει ενεργά την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και για το δικαίωμα στο νερό που δρα ως εργαλείο πρότασης και παρέμβασης  στην Ευρώπη, που από την 1η Απριλίου 2012  με ομάδες – μέλη Ευρωπαίων πολιτών και αγωνίζεται, για την αναγνώριση του ανθρώπινου δικαιώματος, στο νερό.

Δυστυχώς  σήμερα, ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να εντάξει και το …νερό σε μια ενιαία ελεγχόμενη κερδοσκοπική  αγορά όπως  εχει εφαρμόσει και σε ένα πλήθος άλλων αγαθών και υπηρεσιών. Όμως το νερό δεν μπορεί να θεωρείται   εμπόρευμα, αλλά   ζωτικό δημόσιο & φυσικό αγαθό, που πρέπει να διαφυλαχθεί  όπως  έχουν αποδεχθεί  τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι διεθνείς οργανισμοί 

Σε αυτή την συλλογική προσπάθεια - παρέμβασης  μαζί με πολλούς άλλους φορείς και πολίτες  απαιτούμε :
1.    Τα θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη Ε.Ε. να είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν ύδρευση και αποχέτευση, για όλους τους πολίτες.
2.    Η υδροδότηση και η διαχείριση των υδάτινων πόρων να αψηφούν τους «κανόνες της εσωτερικής αγοράς» και να απαγορεύεται η απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών ύδρευσης.
3.    Η Ε.Ε. να εντείνει τις προσπάθειές της, για να έχουν όλοι πρόσβαση, σε ύδρευση και αποχέτευση.

       Για τους λόγους αυτούς, εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε την πρωτοβουλία  του ΚΕ.Π.ΚΑ. (ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ) και να προτρέπουμε  τους πολίτες της Ελλάδας να υπογράψουν,  την  ΜΗ  ιδιωτικοποίηση της  Ε.Υ.Δ.Α.Π. της Ε.Υ.Α.Θ. και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών του νερού στη χώρα μας .
Ήδη κατ εντολή,  κάθε γεώτρηση, δεξαμενή, πηγάδι ή και φυσική πηγή νερού έχει ή θα πρέπει να έχει χαρτογραφηθεί άμεσα στον ειδικό πίνακα του νερού κάθε χώρας και να κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση  
       Επειδή το νερό , η διαχείριση και ο έλεγχος του είναι ο κυριότερος και ο πιο ζωτικός πλούτος κάθε χώρας ας   αγωνιστούμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε οι κερδοσκόποι και τα μνημόνια να μείνουν μακριά από νερό.
              Η  ιδιωτικοποίηση του νερού έδειξε ήδη  το άσχημο πρόσωπο της στους                     πολίτες, σε  Λονδίνο, Παρίσι και  άλλες πόλεις και χώρες, αυτό μας δείχνει και                το δρόμο γιατί θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα  και να είμαστε   
              ενεργά παρόν  για την αποτροπή τέτοιων κερδοσκοπικών σχεδίων.

Υπογράφουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία των πολιτών, μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕ.Π.ΚΑ., όπου στη δεξιά πλευρά, έχουμε αναρτήσει «κουμπί», ή απευθείας, στη διεύθυνση (http://www.right2water.eu/el)

Τα μέλη & Το Δ/Σ του συλλόγου εθελοντών ‘ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ’’




ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ