Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ''... το ευρωπαικό περιβάλλον & την υγεία


 Ο 

           « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »  σας ενημερώνει για το 



      Ευρωπαϊκό Περιβάλλον και την ΥγείαΓια την βελτίωση της ποιότητας του αέρα, του νερού και του εδάφους για την προάσπιση της υγείας , η ΕΕ επιδιώκει  την στενότερη συνεργασία μεταξύ της υγείας, του περιβάλλοντος και της έρευνας.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το 2003 μια στρατηγική της ΕΕ για το Περιβάλλον και την Υγεία, με το γενικό στόχο για τη μείωση των ασθενειών που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες στην Ευρώπη. Αυτό ακολουθήθηκε από το Ευρωπαϊκό περιβάλλον και την υγεία σχέδιο δράσης 2004-2010 για την οποία προτείνεται ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για το Περιβάλλον και την Υγεία, καθώς και μια συντονισμένη προσέγγιση για την ανθρώπινη βιοπαρακολούθηση μεταξύ των κρατών μελών να καταστήσει την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία αποδοτικότερη .
Σήμερα, υπάρχουν ενδείξεις ότι παράγοντες, όπως τα αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα επιβλαβής επίδραση του όζοντος, ο θόρυβος και η ακαταλληλότητα του εδάφους  επιδρά αρνητικά  την υγεία χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο.
Περιβαλλοντικών ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των φυτοφαρμάκων, ενδοκρινικοί διαταράκτες, τις διοξίνες και τα PCB παραμένουν στο περιβάλλον, συσσωρεύονται με τον καιρό και δεν γνωρίζουμε αρκετά για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην υγεία μας.
Μια σειρά από ειδικές δράσεις πολιτικής που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των ζητημάτων, και πολλά οξεία περιβάλλον και την υγεία που αφορούν τα προβλήματα έχουν λυθεί. Ωστόσο, υπάρχουν τομείς στους οποίους απαιτείται περισσότερη έρευνα, ιδίως όσον αφορά τις επιπλοκές στην υγεία της χρόνιας έκθεσης, όπως αναφέρθηκε από οργανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και μια σειρά από εθνικές οργανώσεις. Η επίδραση του περιβάλλοντος στην υγεία είναι μια σημαντική ανησυχία των ευρωπαίων πολιτών: σε πρόσφατη έρευνα, περίπου το 89% ανησυχούν για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του περιβάλλοντος στην υγεία τους.
Επιπλέον, νέες τεχνολογίες, αλλαγή του τρόπου ζωής, μοντέλα εργασίας και ζωής έχουν νέες και ενίοτε απρόβλεπτες επιπτώσεις για το περιβάλλον και την επιρροή του στην υγεία.
Στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι να δημιουργήσει τις πληροφορίες που βασίζονται απαιτούνται για την ανάλυση όλων των πιθανών επιπτώσεων? Να εκτιμήσει κατά πόσο τα τρέχοντα μέτρα είναι επαρκή? Και να εντοπιστούν οι τομείς όπου απαιτείται νέα δράση είναι αναγκαία.   
.

Περισσότερες πληροφορίες  air, noise, pesticides, endocrine disruptors, dioxins and PCBs


Για τον    
  « ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ » 
το ιδρυτικό του  μέλος
Λιάτσος Γιώργος

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ