Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο ''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ'' ... ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ '' ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ''

« ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ »
 ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑς  ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ   ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΑς  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΊΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ...

Η διαχείριση της απώλειας

Υπάρχουν πολλά είδη απώλειας:  Η μετακόμιση, η συνταξιοδότηση, ένας χωρισμός, το πέρασμα από την παιδική στην εφηβική ηλικία, η μαστεκτομή, μια εγχείρηση, ο θάνατος ενός ανθρώπου που αγαπάμε, η απόλυση από την εργασία μας, η οικονομική κρίση, η απώλεια ενός αγαπημένου μας αντικειμένου, η εμμηνόπαυση.

Η θλίψη είναι η αντίδραση μας απέναντι σε μια απώλεια. Ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η άρνηση και η αποδοχή είναι κάποια από τα στάδια που χρειάζεται να διαχειριστούμε ώστε η απώλεια να γίνει για μας μια πλούσια εμπειρία και όχι ένα καταστροφικό γεγονός. Η κακή διαχείριση της απώλειας συνοδεύεται από κατάθλιψη, χρήση ουσιών, συναισθηματική απόσυρση κ.ο.κ. Υπάρχουν  πολλά είδη απώλειας. Αλλά μόνο μία απάντηση στο πως χρειάζεται να τη διαχειριστούμε: Με υγιή και εποικοδομητικό τρόπο.


Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι η εξής:

·    Στόχος πρώτος: Αποδοχή της απώλειας ως πραγματικότητα. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τη διανοητική όσο και τη συναισθηματική μας αλήθεια.

·         Στόχος δεύτερος: Να έρθουμε σε επαφή με τη θλίψη, άφοβα,  και συσχετιστούμε με αυτήν.

·         Στόχος τρίτος: Να μάθουμε νέες δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν σε μια νέα γεμάτη ζωή.

·      Στόχος τέταρτος: Να μπορούμε να δίνουμε ικανοποιητικές και ορθά επιστημονικές απαντήσεις όταν χρειάζεται να μιλήσουμε για την απώλεια : « Πως εξηγούμε στα παιδιά το θάνατο; Πως είναι σωστό να μιλώ σε κάποιον ο οποίος πάσχει από μια καταληκτική αρρώστια,  Πώς να στηρίξω το παιδί μου στο διαζύγιο του; Πώς να φερθώ στον πατέρα μου, τώρα που βγήκε στη σύνταξη, Το παιδί μου αλλάζει σχολείο. Είναι αυτό απώλεια; Μπαίνω σε εμμηνόπαυση , τι να περιμένω»;

Διαδικαστικά
*       Πότε είναι :                                                   Κυριακή 11 Δεκεμβρίου  2011 και ώρα 18.00-21.00
*      Ποιος μπορεί να συμμετέχει:                        Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους.
*      Μέχρι πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή: Μέχρι 30 Νοεμβρίου

                                          

Νάνσυ Ψημενάτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Τηλ. 6972.076.562
Ιστοσελίδα: www.understanding-self.gr

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ