Η δραση της ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ* του Συλ Εθελ. ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ με τίτλο: '' ΜΑΘΑΙΝΩ να ΣΤΗΡΙΖΩ τον ΆΝΘΡΩΠΟ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΩΝΤΑΣ το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " συνεχίζεται με ΣΧΟΛΕΙΑ * ΜΑΘΗΤΕΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Ψάχνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ...ΚΑΡΔΙΑ!!! ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ & ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝ !!! αν νομίζεις πως το ...έχεις & το...θέλεις, έλα μαζί μας να ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ Αξίες Ζωής!!!
Έχουμε την ΔΥΝΑΜΗ & την διάθεση να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ !!! αν ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ? ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ? ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΌ ? ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ με τη ΦΥΣΗ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ? πεσ' το μας - φωτογράφισε το ( στείλ' το μας έστω ανώνυμα ) Η Νομική εθελοντική μας ομάδα ** ...ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως θα παρέμβει !!! " proaspizo@yahoo.gr -- 6987121250

Κάνε ένα κλικ παρακάτω και .....άκουσε ενώ ενημερώνεσαι απο το επίσημο BLOG του Συλ. Εθλ . ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ για τις δράσεις του !!!

ΡΑΔΙΟ WEB ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

''ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ ''... με απλά βήματα ενα ασφαλές & προσωπικο διαδίκτυο

Απλά βήματα για ασφαλές και προσωπικό διαδίκτυο
Επιπλέον, εφ όσον το επιθυμούμε έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε υπηρεσίες ανωνυμοποιημένης πρόσβασης στο διαδίκτυο, ώστε τα ίχνη της δικτυακής μας παρουσίας να μη μπορεί να χρησιμοποιηθούν για σκοπό που δεν έχουμε επιλέξει. Ένας αριθμός IP μπορεί να δηλώνει τον τόπο που βρίσκεται ο εξοπλισμός μας.
Σήμερα οι περισσότεροι δικτυακοί τόποι παρέχουν ενημέρωση σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν και επεξεργάζονται. Η ενημέρωση αυτή είναι ταυτόχρονα υποχρέωση των υπευθύνων των δικτυακών τόπων αλλά και δικό μας δικαίωμα.
Φροντίζουμε ώστε την πρώτη φορά που θα επισκεφθούμε μια ιστοσελίδα να διαβάσουμε την ενημέρωση αυτή. Αποφεύγουμε έτσι τις εκπλήξεις.
Ενέργεια
Κίνδυνος (που μπορεί να αντιμετωπίσουμε)
Κρατούμε τον υπολογιστή μας επικαιροποιημένο με τις τελευταίες ενημερώσεις (patches) του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε.Το λογισμικό ίσως έχει μικρά προβληματάκια (bugs) τα οποία μπορεί κάποιος επιτήδειος να εκμεταλλευθεί για να αποκτήσει πρόσβαση στον Η/Υ μας.
Χρησιμοποιούμε firewall με κατάλληλες ρυθμίσεις.Κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία μας και επομένως σε προσωπικά μας δεδομένα.
Κρατάμε τα κρίσιμα αρχεία μας κρυπτογραφημένα. Χρησιμοποιούμε κωδικούς πρόσβασης που είναι πολύπλοκοι και αλλάζουν τακτικά.
Χρησιμοποιούμε λογισμικό κατά των ιών (antivirus) το οποίο ενημερώνουμε αυτόματα με τις τελευταίες εκδόσεις ιομορφών.Προγράμματα ιών (virus) μπορεί να μας προκαλέσουν ζημιά σε αρχεία ή  διαρροή των αρχείων μας.
Προσέχουμε ώστε όταν δίδουμε στοιχεία όπως αριθμοί λογαριασμών, πιστωτικών καρτών ή διάφορα οικονομικά στοιχεία να χρησιμοποιείται στο φυλλομετρητή (browser) ασφαλές πρωτόκολλο επικοινωνίας SSL (https).Διαρροή των στοιχείων μας κατά τη διαδικασία οικονομικής συναλλαγής (π.χ. με πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό).
Ελέγχουμε τα cookies που πρόκειται να εγκατασταθούν στο φυλλομετρητή μας από τις ειδικές του επιλογές ή με εξειδικευμένο πρόγραμμα.Μικρά αρχεία cookies συλλέγουν προσωπικές μας πληροφορίες.
Αποκαλύπτουμε κάθε φορά μόνο τα απαραίτητα δεδομένα για τη συγκεκριμένη επικοινωνία και το σκοπό που επιδιώκουμε. Ας επιλέγουμε πολύ προσεχτικά κάθε πληροφορία που δημοσιοποιούμε.Χρησιμοποιώντας υπηρεσίες chat ή messanging ή ιστοσελίδες επικοινωνίας (όπως facebook κτλ)  παρέχουμε πολλαπλά στοιχεία και δίνουμε την ευκαιρία για profiling.
Χρησιμοποιούμε προγράμματα διαγραφής των προσωπικών μας στοιχείων μετά το τέλος χρήσης του κοινόχρηστου υπλογιστή. Τα ηλεκτρονικά μας ίχνη μπορεί να επεξεργαστούν από τρίτο άτομο, ειδικά σε κοινόχρηστους υπολογιστές .
Διαβάστε την ειδική ενότητα για το spam εδώ.Spam 

ΑΡΊΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ